Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u Italiji

Vesna Kolobarić u Italiji izlaže prsten nazvan Ispovijed

prsten  Ispovijed
arhiva VL
05.12.2011.
u 10:03

Prsten s motivom križa bijelo-crnih je tonova…kao i istina ispovijedi…crno-bijeli svijet ljudske savjesti. Postavlja se pitanje je li čovjek nevin poslije ispovijedi iako su loša djela učinjena, kaže umjetnica

U palači Libera u talijanskom gradiću Trentu otvorena je 3. prosinca skupna izložba na kojoj sudjeluje i hrvatska umjetnica Vesna Kolobarić. Ona je članica  grupe umjetničkog nakita Gioellodentro i na njihov poziv sudjeluje na ovoj izložbi s unikatnim srebrnim prstenom. Prsten je skulptorski oblikovan, a autorica ga je nazvala Ispovijed.

– Prsten s motivom križa bijelo-crnih je tonova…kao i istina ispovijedi…crno-bijeli svijet ljudske savjesti. Postavlja se pitanje je li čovjek nevin poslije ispovijedi iako su loša djela učinjena? Koliko je jaka čovjekova vjera u Boga i je li spreman preispitati što su stvarne vrijednosti? Ovo je moderna i javna verzija ispovijedi. Gestikulacijom ruku pričamo svoju istinu, izražavamo emocije sugovorniku, ispovijedamo mu se, izražavamo svoje poštovanje, sumnje, naklonost, ljubav… Ako priča nije istinita, tada se savjest u svojoj intimi crveni od srama… crvena nit provučena kroz srebrnu cijev podsjetnik je savjesti – kaže umjetnica koja je za ovaj rad namjerno raslojavala strukturu srebra i time postigla vidljive slojeve listića, koji istodobno djeluju i krhko i snažno.

Uz našu umjetnicu na ovoj se izložbi predstavlja 19 umjetnika nakita iz Italije, Francuske, a svi izlažu umjetnički nakit inspiriran sakralnom umjetnošću. Kustosica izložbe je Francesca Canapa, a izložba je otvorena do 15. siječnja 2012. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije