Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Lovrenoviću

Velimir Visković ne odustaje od tvrdnje o Jergoviću i čiča Draži

velimir visković odgovara ivanu lovrenoviću
željko hladika/pixell
24.01.2011.
u 14:53

Žao mi je zbog tvoje ostavke na članstvo u HDP-u, piše Velimir Visković Ivanu Lovrenoviću, no ne odustaje od tvrdnji o Miljenku Jergoviću i čiča Draži. Lovrenoviću poručuje da je Jergović odrasla osoba i da se može sam braniti.

– Žao mi je zbog tvoje ostavke na članstvo u Hrvatskom društvu pisaca. Ja intervju Vijencu nisam izgovorio u svojstvu predsjednika HDP-a i u krajnjoj liniji na čelu HDP-a ću biti još samo dva, tri mjeseca. Stoga ne razumijem kakve veze ima HDP s mojim intervjuom. Jergović je odrasla osoba, može se sam braniti, ima sve medije na raspolaganju, dok ja, recimo, nisam siguran da bi mi uopće dopustili da mu u Jutarnjem listu odgovorim, kao što nisu dopustili ni Katunariću kojemu je Jergović vrijeđao roditelje i djecu preporučujući mu, nemetaforički, da se ubije – napisao je jučer predsjednik HDP-a Velimir Visković sarajevskom piscu Ivanu Lovrenoviću.

Lovrenović je istupio iz HDP-a zbog Viskovićeva intervjua u kojem piše o Jergovićevu opravdavanju reafirmacije četništva.
– A što se tiče neargumentiranosti mojeg stava o Jergovićevoj simpatiji prema čiča Draži, šaljem ti na uvid njegov prošlogodišnji intervju iz Vremena i moj odgovor – napisao je još Visković Lovrenoviću. A u tom intervjuu u kojem je oštro kritizirao i projekt Hrvatske književne enciklopedije čiji je glavni urednik Visković, Jergović je za Dražu izjavio da je “trodimenzionalna ličnost koja je imala i svoju tragiku i motive i biografiju, sve ono što Milošević i Tuđman nisu imali”.

Lovrenoviću je najviše zasmetala Viskovićeva tvrdnja u Vijencu da je “nemoguće naći Hrvata, osim možda Miljenka Jergovića, koji bi našao opravdanje za reafirmaciju četništva u Srbiji”. Kako doznajemo, ta rečenica zasmetala je i mnogim drugim članovima HDP-a koji razmišljaju i o traženju Viskovićeve ostavke, bez obzira na to što mu je mandat na kraju.

 

Komentara 33

OB
-obrisani-
09:37 29.01.2011.

Zašto u RH postoje Jergovići i zašto pišu tako kako pišu,krivi smo isključivo i samo, mi sami ! To je samo još jedan primjer naše bijede i bijede u kojoj živimo jer da nije tako,ne bi se Jergović i ostalii Jergovići,usudili pisati i gnjusobe koje pišu ! Ma ne bi se usudili izaći na svjež zrak pod dnevnom svjetlosti !

ST
stevica
16:41 24.01.2011.

Jehbo vas taj prljavi bradati zlocinac i koljac,sta ga spominjete pa moram povracati od muke.Samo nepismeni nacionalistisovinisti mogu tu nakazu od covjeka spominjati u pozitivnom kontekstu isto kao i pavelica,hitlera,musolinija....

KU
kumajela
16:34 24.01.2011.

Dakle radi se o četničkoj ljevici. Neka se glođu! Izjeli se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije