Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rim

Veliki uspjeh Talijanske drame riječkog kazališta

predstava
Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca screenshot
27.06.2014.
u 11:23

Dugim pljeskom je rimska publika pozdravila izvedbu djela 'Kafka project: frontiere/granice/meje/grens/ borders' Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Dugim pljeskom je rimska publika pozdravila izvedbu djela 'Kafka project: frontiere/granice/meje/grens/ borders' Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

U dvorani Dei Piceni muzejskog kompleksa San Salvatore in Lauro u Rimu, Talijanska drama je izvela u četvrtak uvečer (repriza i u petak) djelo koje je prošle godine pobralo nagrade u Hrvatskoj i koje je sada prvi puta predstavljeno u Rimu. Bila je prisutna i nizozemska glumica i redateljica Karina Holla, koja je na kraju, zajedno s odlučnim glumcima Talijanske drame (Elena Brumini, Rosanna Bubola, Ivna Bruk, Tomas Kutinjac, Miriam Monica, Giuseppe Nicodemo, Mirko Soldano i Andrea Tich) primila zasluženi pljesak. 

Kafka project je rođen u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a u Rimu je prikazan i okviru obilježavanja Dana državnosti, godišnjice hrvatske neovisnosti. 

U petak je u dvorani Muzejskog kompleksa San Salvatore in Lauro održano savjetovanje u povodu 68. godišnjice Talijanske drame riječkog HNK na kojem su, uz hrvatskog veleposlanika u Italiji, Damira Grubiše, sudjelovali direktorica talijanske drame Laura Marchig, glumica Elvia Nacinovich, dramaturginja Martina Gamboz, redovni profesor na fakultetu povijesti umjetnosti rimskog sveučilišta La Sapienza Aleksandra Jovičević, nizozemska redateljica Karina Holla, pisac Diego Zandel, upravitelj društva Studi Fiumani u Rimu Marino Micich i glumac i kantautor Simone Cristicchi.

>> "Kafka projekt" praizvedba na Riječkim ljetnim noćima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije