Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Richard Galliano

Večer vrhunskog tanga na Revelinu

Gallianoseptet
arhiva
22.08.2012.
u 08:15

Na Revelinu će Galliano sa svojim ansamblom sastavljenim od četiri gudača, kontrabasa i glasovira izvesti djela poput Milonga del Angel, Oblivion, Verano Porteño te vlastite skladbe - Tango pour Claude, Heavy Tango i New York Tango

Slavni harmonikaš Richard Galliano na bandoneonu sa svojim Piazzolla Forever Septetom nastupa u sklopu glazbenog programa 63. Igara s Tango projekt programom u srijedu, 22. kolovoza od 21 sat na taraci tvrđave Revelin. Slavni argentinski skladatelj Ástor Piazzolla bio je Gallianov prijatelj i mentor, također virtuozni bandoneonist, a zaslužan je za stvaranje nuevo tanga u kojem je spojio elemente tradicionalnog argentinskog tanga i jazza i klasične glazbe. Na Revelinu će Galliano sa svojim ansamblom sastavljenim od četiri gudača, kontrabasa i glasovira izvesti neka od najpoznatijih Piazzollinih djela poput Milonga del Angel, Oblivion, Verano Porteño te vlastite skladbe - Tango pour Claude, Heavy Tango i New York Tango.

Veliki doprinos glazbi dao je uvođenjem harmonike kao instrumenta u jazz. Nastavio je potom surađivati s najvećim jazzistima svog vremena Chet Bakerom, Toots Thielemansom, Ron Carterom, Paquitom D\'Riverom i drugima. Sigurnošću, umijećem fraziranja i sposobnošću postizanja golemog raspona tonskih boja, Galliano je dokazao da njegov, često nepravedno potcjenjen, instrument pripada svim glazbenim žanrovima. Kao prvi harmonikaš uopće s ekskluzivnim ugovorom za Deutsche Grammophon snimio je nosač zvuka Johann Sebastian Bach... na harmonici koji je te godine bio najprodavaniji album klasične glazbe.u sklopu glazbenog programa 63. Igara s Tango projekt programom u srijedu, 22. kolovoza od 21 sat na taraci tvrđave Revelin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije