Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Igrama

Uzbudljivo putovanje Španjolskom uz gitaristički trio

Zoran Dukić, Petrit Çeku i Maroje Brčić
arhiva VL
12.08.2011.
u 13:45

Oduševljenu publiku u Dvoru, koja je ove sjajne gitariste nagradila dugotrajnim pljeskom, posebice su oduševili na bisu, nesvakidašnjom šesteroručnom izvedbom slavne Nadaline Zdenka Runjića

Trio vrhunskih gitarista u sastavu Zoran Dukić, Petrit Çeku i Maroje Brčić nastupili su u sklopu glazbenog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara, 11. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

Virtuozni su gitaristi brojnu publiku u Dvoru poveli na uzbudljivo putovanje prekrasnim španjolskim krajolikom obojenim živim bojama. Izveli su popularnu Pavanu za preminulu infantkinju Mauricea Ravela, Suitu Valencianu  Vicenta Asencija, skladbu temeljenu na španjolskim nacionalnim karakteristikama, Četiri katalonske narodne pjesme  Miguela Llobeta, Španjolske plesove br. 11 i 6  Enriquea Granadosa, zatim skladbe Romorenje u uvali (Rumores de la caleta) Isaaca Àlbeniza, Junto al Generalife Joaquína Rodriga, Jongo Paula Bellinatija u afrobrazilskom stilu te Manuel de Falline Ples susjeda iz baleta El sombrero de tres picos i Ples br. 1 iz opere La vida breve.

Oduševljenu publiku u Dvoru, koja je ove sjajne gitariste nagradila dugotrajnim pljeskom, posebice su oduševili na bisu, nesvakidašnjom šesteroručnom izvedbom slavne Nadaline Zdenka Runjića.

Ključne riječi

Komentara 1

ER
eric
11:35 14.08.2011.

BR , dajte pišite o nečem drugom. Tekstovi o koncertima su vam stvarno nebulozni. Vi stvarno o glazbi nemate blage veze. Možda imate dobru volju i namjeru no ima i drugih rubrika gdje bi mogli nešto pisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije