Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Uz prvu izložbu u Požegi Zlatku Boureku i nagrada za životno djelo

ronko bourek
Dušo Mirković/PIXSELL
12.03.2012.
u 09:50

Nagradu za životno djelo velikom je likovnom i filmskom umjetniku predao gradonačelnik Ronko

Poznati akademski kipar i autor brojnih filmova Zlatko Bourek po prvi puta izlaže u rodnoj Požegi koja mu je uz Dan grada dodijelila nagradu za životno djelo. Izložbu, koja je sažetak Bourekovog plodnog dugogodišnjeg rada, u Gradskom je muzeju otvorio gradončelnik Zdravko Ronko. “Izložene su slike i skulpture nastale od 1968. do 2010. godine kroz koje se ogleda ne samo njegovo umijeće već i filozofski pristup umjetnosti”, kazala je autorica izložbe Lidija Ivančević-Španiček, dodavši da slike odražavaju Bourekovu bliskost njemačkom ekspresionizmu Dixa i Beckmana, a isto tako i Krste Hegedušića na čijem je iskustvu gradio svoj umjetnički svijet.

Ključne riječi

Komentara 8

VE
Vexans
17:56 12.03.2012.

@ cij. prgavi, kažete .\" Možda ga OVI u Požegi ..doživljavaju na neki drugi način?!\"Molim vas da nam kažete na koga ste mislili pod \"ovi\" ? Meni prvo pada na pamet da ste mislili na građane Požege?Zašto mislite da su požežani za vas \"tamo ovi\"? Zašto ne bi građani Požege za vas rekli: Tko šiša tamo onog! Vašoj visosti bi to bio dokaz periferijalizma ovog slavonskog kraja! Eto,mi požeški ljubitelji umjetnosti vam s aplauzom to dozvoljavamo!

VE
Vexans
18:06 12.03.2012.

U put, (za vas,vidjeh, težak i pretežak,uz kronični gastritis i prateći zadah iz ustiju)dobro vi njušite akademski vonj zagrebačkih galerija i znate pošto je kubik vode u Zagrebu gradu!No,gaža je gaža,kuna po kuna, besjeda na otvaranju vaših \"španjolaca\" i td.!Gdje si akademiče Marojeviću? Netko vas ,nije važno gdje,spominje! Gaža je jedina umjetnost! Ostavite požeške umjetnike što u božjem miru što na miru! Stavite si šal,sapun je sve skuplji!

Avatar prgavi
prgavi
15:27 12.03.2012.

Prva misao koja mi prodje kroz glavu, mislecin o Boureku... Gdje bi *B* bio?! Na \'palcu\'? Ispod krosnje nekog velikog drveta... ili pak u V... mjestu gdje su kuce obojene tako lijepo i sareno?! Ili bi *B* ipak zavrsio na ~ \'bucku\'... I onda se jedan zapita, ponovo i ponovo... Zasto \"umjetnici\" uvijke moraju imati malo dulju kosu i sal oko vrata?! Da se lakse prepoznaju? Ili da se usmrde u visokim ljetnim temperaturama?! Moram priznat, iako sam vidio nesto od njegovog (Zlatka Boureka) \'rada\'... nije me se bas dojmio... Mozda ga ovi u Pozegi \'dozivljavaju na neki drugi nacin?! I gdje je tu poveznica Teslina ulica sa stengama u Toledu?! Pekmez od sljiva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije