Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHVALJUJUĆI FACEBOOKU

Uspjeh ZBILJA niskobudžetnog horora

03.06.2009.
u 15:23

Velšanin Marc Price privukao je dosta pozornosti i podigao dosta prašine na festivalu u Cannesu svojim horor-filmom "Colin" koji je snimljen s ukupnim budžetom od, vjerovali ili ne, sedamdeset dolara. Ne sedamdeset tisuća, što bi još uvijek bilo nevjerojatno malo za cjelovečernji film, nego za sedamdeset dolara, tj. 45 funta (oko 360 kuna). Za to mu je trebalo osamnaest mjeseci – noću je radio u privatnoj tvrtki za iznajmljivanje auta, a danju je snimao s glumcima koji su pristali raditi besplatno i koje je za svoju produkciju Nowhere Fast unovačio preko Facebooka i MySpacea, te su svi koristili vlastitu odjeću i rekvizite, uključujući i Alastaira Kirtona u naslovnoj ulozi.

Jedina profesionalna pomoć koju je taj ljubitelj horora dobio bila je ona Michelle Webb, šminkerice koja je radila i na "X-menima", te su "imali isti lateks koji je korišten i u Wolverineu". Price je inspiraciju za umijeće kojim je režirao taj film, prvi koji cijelu priču priča iz perspektive jednog zombija, našao u gledanjima svih DVD dodataka i preslušavanja redateljskih komentara na filmovima iz svoje bogate zbirke. Evo i trailera iz kojeg se vidi što je postigao:

Zombije je okupio na Facebooku, a na što je Marc Price potrošio tih famoznih sedamdeset dolara budžeta?

Kupili smo jedan pajser i nekoliko vrpci, i nabavili smo i nešto kave i čaja, ništa skupo, samo najjeftinije marke, da održimo zombije sretnima.

Sad kad je film dobio pozitivne kritike čak i u Cannesu, i pohvalno ga uspoređuju s Romerovom "Noći živih mrtvaca", vrijeme je i za distribucijske pogodbe, a tu je ona minimalna znamenka pravi hendikep:

- Na jedan čudan način to je pomalo kontraproduktivno. Svi koji se bave prodajom kažu: 'Pa, stajalo je sedamdeset dolara, koliko sad hoćete da vam platimo?', ali u trenutačnoj ekonomskoj klimi to je sjajan način za stvaranje filmova. Nadamo se da ćemo potaknuti zainteresirane pa bismo mogli i dobiti nekakva sredstva za naš sljedeći film – možda neki veći budžet, što ja znam, recimo čak 100 funta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije