Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za najmlađe

Uskoro Heidi u kazalištu Žar ptica

Amanda Prenkaj
pixsell
19.02.2013.
u 15:32

Heidi je dijete zelenih pašnjaka i cvjetnih livada. Svojom toplinom omekšala je srce mrzovoljnom djedu, u sivilo grada unijela je vedrinu i smijeh i stekla brojne prijatelje. Glavnu ulogu tumači Amanda Prenkaj

U Gradsko kazalište Žar ptica početkom ožujka stiže vesela i ljupka djevojčica Heidi - jedan od najdražih likova djece cijelog svijeta. Slavni roman poznate švicarske spisateljice Johanne Spyri na scenu je postavio Želimir Mesarić, prema dramaturškom predlošku Nina Škrabe.

Heidi je dijete zelenih pašnjaka i cvjetnih livada. Svojom toplinom omekšala je srce mrzovoljnom djedu, u sivilo grada unijela je vedrinu i smijeh i stekla brojne prijatelje.  I sve to svojim dobrim srcem, jednostavnošču i skromnošću. To su vrline za sva vremena, stoga i ne čudi da prolaze godine i stoljeća, a Heidi (objavljena 1880.god) ostaje i dalje junakinja malihh čitatelja i gledatelja na svim meridijanima i paralelama svijeta.

Atmosferu švicarskih Alpi na scenu će prenijeti scenografi Alejandro Patricio Aguero i kostimograf Neven Mihić. Veliki glumački ansambl u ulozi Heidi predvodi Amanda Prenkaj, a ostale uloge tumače: Robert Bošković, Gorana Marin, Ana Marija Vrdoljak, Drago Utješanović, Berislav Tomičić, Ante Krstulović, Hrvoje Zalar, Nataša Kopeč, Sanja Crljen i Petar Atanasoski.

Premijera Heidi je zakazana je za 10.ožujka u 18.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije