Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERLIBER

Unatoč najavi recesije gužve na sajmu knjiga

13.11.2008.
u 16:36

I drugog dana zagrebačkoga 31. međunarodnog sajma knjiga i učila, kolokvijalno poznatog kao Interliber, gužve ne prestaju. Unatoč "stezanju remena" koje je najavio premijer Sanader, ljubitelji knjige su bez obzira na recesiju do kraja ispunili paviljone Zagrebačkog velesajma u potrazi za zanimljivim štivom.

- Sajam knjiga nikad nije dobro mjesto za generalnu ocjenu koliko građani vole knjigu jer većina knjiga u Zagrebu kupi se upravo na Interliberu, ali moram istaknuti da je interes veći nego prošle godine - istaknuo je Neven Antičević, glavni urednik Algoritma.

Neće knjiga u ruke....
Podatak da se u Hrvatskoj malo čita zasigurno je frustrirajući za sve koji žive od "pisane riječi", međutim izgleda da Interliber sa svojim brojnim posjetiteljima daje sliku da se knjiga ipak cijeni i voli u Lijepoj Našoj više nego što statistike pokazuju.

- Razni pokazatelji nam govore da knjiga nije predmet koji se rado uzima u ruke. To ne mora značiti da neke knjige poput beletrističkih i knjiga u stilu "uradi sam" nisu čitane, ali knjige u nas nisu nešto što se rado traži - naglasio je pisac Borivoj Radaković.

Osim brojnih školskih ekskurzija, Inteliber su posjetili i brojni studenti koji žele iskoristiti popuste i tako što povoljnije nabavati literaturu. Vedrana, studentica na Filozofskom fakultetu, poručila je da "posjećuje svaki Interliber zbog velike ponude i popusta, a trenutačno je najviše zanimaju knjige o prehrani".

Knjiga 'po glavi'
Vrata Interlibera bit će otvorena do 16. studenoga. Ulaz je besplatan, a svi koji su u prilici trebali bi ga posjetiti i tako pokušati popraviti sramotni prosjek o jednoj pročitanoj knjizi godišnje u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije