Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba emanuele lekić

Umjetnica koja je naslikala pandemiju: Sablasno privlačni noćni prizori riječkih ulica

Lauba
18.04.2023.
u 13:32

Izložba "Noćna smjena" koja se otvara u srijedu 19. travnja u zagrebačkoj Laubi, donosi ciklus ulja na platnu nastalih za vrijeme pandemije

Ciklus ulja na platnu "Noćna smjena" nastao je za vrijeme izolacije tijekom pandemije. Autorica Emanuela Lekić realistično prikazuje poznate, ali prazne lokalitete u Zagrebu i Rijeci, čime stvara osjećaj očuđenja zbog osamljenosti na lokacijama koje su obično pune ljudi, te tjeskobe zbog društvene izolacije i neizvjesne budućnosti. 

Radovi također prikazuju osobe iz slikaričina društvenoga kruga, čiji izrazi lica pozivaju na "mala buntovna okupljanja u sitnim noćnim satima", najavljuju iz Laube u najavi za otvorenje izložbe koje se održava sutra u 20 sati.

Emanuela Lekić rođena 1996. u Rijeci. Slikarstvo je diplomirala 2019. na Zagrebačkoj Akademiji u klasi prof. Igora Rončevića.

Izlagala je na nekoliko skupnih i tri samostalne izložbe. Tijekom studija nagrađena je pohvalom akademskog vijeća, nagradom publike na 14. Erste fragmentima i 2021. nagradom Crno drvo Laube za najbolju nezavisnu umjetnicu na sajmu umjetnina Nesvrstani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije