Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz Dan grada Požege

U Požegi premijerno izvedena predstava \"Barun Trenk cabaret\"

Požega trenk
Dušo Mirković/PIXSELL
11.03.2012.
u 17:14

Predstava je plod dugogodišnje suradnje Umjetničke akademije u Osijeku i grada Požege

Kao najnoviji rezultat dugogodišnje suradnje Umjetničke akademije Osijek i grada Požege, u subotu je premijerno u dvorani požeškoga Gradskog kazališta izveden mjuzikl “Barun Trenk cabaret” u kojemu je nastupilo pedesetak studenata i profesora akademije. Tekst je napisala Marijana Nola, mjuzikl režirao Marko Juraga, a sve je to umjetnički osmislila Andrea Radočaj Jerković. Velik doprinos predstavi dali su požeški studenti na toj akademiji.

Kroz devet prizora avantura, među kojima su ljubavna, slavonska, ruska, turska, carska i završna avantura, nižu se zapravo slike iz života legendarnog baruna nemirnog duha. U neprestanom lovu na život, on ne samo da ratuje s puno životne strasti, već isto tako snažno pati, moli, ljubi, bećari se ili nadmeće u dvoboju. Skupljajući čitav život trenutke vječnosti ipak je na kraju sam u tamnici, gdje se posljednjih dana svog života sjeća kako zvijezde najljepše sjaje nad Slavonjiom i Požegom. Svaki prizor popraćen je glazbom i pjesmom zbora što je dalo posebnu atraktivnost predstavi koju je publika izuzetno dobro prihvatila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije