Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena turneja

U noći punog Mjeseca pulska Arena očarana gitarom

'23.08..2010.,Pula - Koncert jednog od najznacajnijeg  i najutjecajnijeg  flamenco gitarista Paco de Lucie u pulskoj Areni Koncert pun strasti i emocija   Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
24.08.2010.
u 17:20

Strastvene ritmove flamenca obojili su i vrsni glazbenici Niño Josele na gitari, Antonio Serrano (klavijature), Alain Perez (bas) i Piranha (perkusije) te vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba.

Može li se ljepše provesti noć punog Mjeseca od boravka u pulskoj Areni uz zvuke flamenco gitare? Upravo je takva bila noć kada je u Areni za glazbene sladokusce nastupio Francisco Sanchez Gomez, planetarno poznati virtuoz Paco de Lucia. Iako cijene ulaznica nisu bile povoljne (od 230 do 350 kn), koncert je privukao oko pet tisuća gledatelja, među kojima su bili mnogobrojni turisti. Među ljubiteljima majstora flamenco gitare viđeni su i Aki Rahimovski i Tarik Filipović.

Paco de Lucia ni jednom riječju nije se obratio publici, učinio je to tek na kraju koncerta kada je predstavio članove svog ansambla, no riječi nisu ni bile potrebne jer sve je rekao svojom gitarom.

U prvom dijelu koncerta veliki je majstor nastupao sam, a potom je, nakon stanke, koncert nastavljen uz pratnju njegove ekipe, vrsnih glazbenika. Pravi delirij, posebice među ženama, nastao je tijekom dvije točke plesača flamenca Farruca.

Strastvene ritmove flamenca obojili su i vrsni glazbenici Niño Josele na gitari, Antonio Serrano (klavijature), Alain Perez (bas) i Piranha (perkusije) te vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba.

Paco de Lucia sljedeće godine namjerava snimati novi album, pa neko vrijeme neće biti koncerata, stoga je pulski bio još važniji. Koncertom u Puli, gdje se na dan koncerta uspio i okupati na plaži Verudele, Paco de Lucia završio je hrvatsku turneju koja je dio svjetske turneje “Paco de Lucia and band Live on Tour 2010”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije