Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK SPLIT

Trpimir Jurkić: Podnijet ću ostavku jer je to politička smjena

Ivana Ivanovic/PIXSELL
17.02.2014.
u 12:20

Sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati danas, a članovi Kazališnog vijeća za razrješenje su doznali iz materijala objavljenih na stranicama Grada

Naš poznati  i priznati glumac Trpimir Jurkić, član Kazališnog vijeća HNK Split izabran iz redova djelatnika i umjetnika nacionalne kazališne kuće odlučio je podnijeti ostavku na to mjesto ukoliko, kao što je najavljeno,  Gradsko vijeće Grada Splita smijeni aktualno Kazališno vijeće na čelu s predsjednicom Goranom Lepetić. - Ako Gradsko vijeće raspusti Kazališno vijeće podnijet ću ostavku premda ja to ne moram učiniti.. Mislim da je to politička smjena koja nema apsolutno nikakve veze sa strukom ni sa profesijom, a ja doista ne želim tako raditi, izjavio je za Večernjak Trpimir Jurkić.

Svi koji cijene ovog umjetnika, a kolege su samim izborom za člana Kazališnog vijeća pokazale koliko Jurkića smatraju mjerodavnim i kvalitetnim ne samo kao glumca nego i osobu, nad ovim potezom sigurno će se zamisliti. Bit će to "pljuska u lice" aktualnoj splitskoj vlasti koja je odlučila na pola mandata smijeniti Kazališno vijeće.

Sjednica Gradskog vijeća trebala bi se održati danas, a članovi Kazališnog vijeća za razrješenje su doznali iz materijala objavljenih na stranicama Grada. Tvrde kako ih "ne boli" to što će ih smijeniti, nego (ne)ljudski način na koji se to pripremilo i kani provesti. Bez ijedne riječi i razgovora. Lepetić naglašava kako nitko od imenovanih članova KV nije član ni jedne političke stranke. Umjesto Gorane Lepetić , Nele Bujas Luketić i Ane Domančić predlaže se imenovanje bivšeg intendanta HNK Split, odvjetnika Ivice Restovića , umirovljenog profesora dr. Josipa Milata , profesora i kazališnog kritičara Tonča Šitina te filologinje Elde Grubišić Pulišelić , dok bi član i u novom Vijeću ostao Joško Belamarić. To su članovi koje imenuje osnivač odnosno Grad Split. U gradskoj ingerenciji nije glumac Trpimir Jurkić predstavnik umjetnika koji bi između sebe trebali izabrati još jednog "zastupnika" kako bi Kazališno vijeće kako to nalaže novi zakon imalo sedam članova.

>> Kazališno vijeće: ‘Baldasar nezakonito zatražio našu smjenu’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije