Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni uspjeh

Tri hrvatska zbora osvojila zlatna odličja na natjecanju u Italiji

zbor
arhiv VL
04.05.2010.
u 17:05

Pored nastupa na samom natjecanju sva tri zbora nastupila su još i u neslužbenim programima – na venecijanskim trgovima te u prekrasnim venecijanskim crkvama.

Hrvatski zborovi sudjelovali su na međunarodnom natjecanju Venezia in Musica koje je održano od 29. travnja do 1. svibnja 2010. godine u talijanskom gradiću Lido di Jesolo i u Veneciji.

Na tom su se natjecanju predstavila tri hrvatska zbora: mješoviti zbor Glazbene škole Franje Kuhača Osijek (na slici) koji vodi dirigentica Vesna Svalina, mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Lipa, također iz Osijeka uz dirigenticu Valeriju Fischbach te klapa Petrada iz Zagreba pod vodstvom Jurice Boškovića.

Sva tri zbora osvojila su na tom natjecanju zlatna odličja. Zbor HPD Lipa osvojio je zlato u A1 (Mixed choirs Difficulty Level I) i u S kategoriji (Sacred Choir Music), mješoviti zbor Glazbene škole Franje Kuhača Osijek osvojio je zlatno odličje u G3 kategoriji (Mixed Youth Choirs), a klapa Petrada u F kategoriji (Folklore).

Mješoviti zbor Glazbene škole Franje Kuhača Osijek i klapa Petrada osim zlatnih odličja osvojili su još i titulu pobjednika svoje kategorije (Category Winner). Time su ostvarili i pravo nastupa na završnom natjecanju pod nazivom Grand Prize Competition koje je održano neposredno prije završne ceremonije na kojoj su bili proglašeni rezultati natjecanja.

Pored nastupa na samom natjecanju sva tri zbora nastupila su još i u neslužbenim programima – na venecijanskim trgovima te u prekrasnim venecijanskim crkvama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije