Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetne igre

Tradicionalna generalna proba pred Otvaranje 64. Igara

Dubrovačke ljetne igre (1)
08.07.2013.
u 13:34

64. Dubrovačke ljetne igre koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza i ove će godine okupiti više od 2000 umjetnika iz cijelog svijeta

Generalna proba Svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, događaj kojeg publika s nestrpljenjem očekuje, tradicionalno će se održati dan prije samog Otvaranja, u utorak 9. srpnja u ponoć ispred crkve sv. Vlaha. Ovogodišnje Otvaranje budi posebno zanimanje s obzirom da se odvija pod novim vodstvom Igara i u režiji novog intendanta Krešimira Dolenčića.

Među brojnim sudionicima koji će otvoriti 64. Igre su Simfonijski orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu kojim ravna Tomislav Fačini, Udaraljkaški ansambl Sudar pod vodstvom Mateja Meštrovića, Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara, Zbor Libertas, Folklorni ansambl Linđo, Triko cirkus teatar, ansambl opere Così fan tutte, Dubrovački trombunjeri, a u uz Festivalski dramski ansambl kao glumac se pojavljuje i gradonačelnik Andro Vlahušić, brojni građani i djeca grada Dubrovnika te juniorski igrači Vaterpolskog kluba Jug. Scenarij i režiju ovogodišnjeg Otvaranja prema tekstu Luka Paljetka potpisuje Krešimir Dolenčić, koreografiju Larisa Navojec, a glazbu je skladao Matej Meštrović.

64. Dubrovačke ljetne igre koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza i ove će godine okupiti više od 2000 umjetnika iz cijelog svijeta koji će u 47 dana na dvadesetak scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog grada Dubrovnika pred međunarodnom publikom izvesti više od 130 dramskih, glazbenih, opernih, baletnih, folklornih i drugih programa. Premijerne dramske naslove donose redateljski duo Nataša Rajković i Bobo Jelčić, Boris Bakal te Tomi Janežić, a uz tri reprizne predstave, publiku očekuje i pet dramskih gostovanja uključujući i najbolju predstavu prošle hrvatske kazališne sezone Unterstadt HNK-a u Osijeku.

U sklopu bogatog i raznovrstnog glazbenog programa Igre u Hrvatsku dovode kantautorsku zvijezdu Rufusa Wainwrighta i ovogodišnjeg dobitnika Grammmyja za najbolji R&B album Robert Glasper Experiment, a popratni program je uz likovne izložbe i promocije knjiga obogaćen serijama nastupa Triko cirkus teatra po ulicama grada, susretima s ponajboljim hrvatskim piscima te filmskim programom od čak 45 projekcija.

www.dubrovnik-festival.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije