Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
viskovićevo pismo

"Tomićeva tvrdnja da sam se htio svidjeti nacionalistima je laž"

Velimir Visković
Foto: arhiva VL
1/3
01.02.2011.
u 21:54

Ne mislim ja da je Miljenko Jergović neki ozbiljni četnik; čak mislim da on nije nikad u životu imao neko ozbiljno političko uvjerenje, kaže Visković.

Prepucavanja između Velimira Viskovića i Miljenka Jergovića još uvijek ne posustaju. A sada je Visković poslao i javni odgovor književniku i novinaru Anti Tomiću.

Portal Moderna vremena objavio je Viskovićevo pismo Tomiću u kojem na početku predsjednik HDP-a tvrdi da su ga javnosti često znali nazivati i srpskim zetom i Jugoslavenčinom i četnikom.

- I to bez pravog razloga, osim što sam "pogriješio" zaljubivši se davno u jednu prepametnu, sjajnu ženu koja je slučajno i Srpkinja. Prozivali su me tako devedesetih kad je tvoj kolega, pisao za Kutline i ostale državotvorne medije loveći četnike po cijeloj bivšoj državi - kaže u pismu Visković i dodaje:

- Moj dragi kolega Tomić laže (govori neistinu) kad kaže da sam ja inkriminiranu polurečenicu izrekao kako bih se svidio nacionalistima iz "Vijenca". Sve to o Jergovićevu udvaranju četnicima i udvaranju ustašama prije petnaestak godina ja sam svojevremeno napisao i u beogradskom "Vremenu", a i danas to postoji na internetu, pa me uopće čudi da se tek sada podigla tolika prašina oko cijele te stvari. Jergović mi ni tada nije odgovorio, ne odgovara ni sada.

Visković ponovno nije ostao dužan niti Jergoviću.

- Ne mislim ja da je Miljenko Jergović neki ozbiljni četnik; čak mislim da on nije nikad u životu imao neko ozbiljno političko uvjerenje. Jedino su u njegovu psihogramu postojani egomanija i narcizam; sve drugo je totalno podređeno veličini njegova ega - zaključio je Visković.

Komentara 24

PP
Pink Panter
22:42 01.02.2011.

Viskovićev psihogram Jergovića potpuno je točan!

DU
Deleted user
22:45 01.02.2011.

Zašto Visković dobiva ovih dana toliko medijskog prostora? Rekao je što misli o Jergoviću, neki smo se složili s tim da je Jergović pretjerao u nekim svojim izjavama, neki ne, i pitam se zašto već 5. (?) članak u nizu govori o Viskoviću i njegovom prozivanju Jergovića?? Činjenica jest da je Jergović ugrizao ruku koja ga hrani, (to je moje mišljenje, kao razočaranog obožavatelja kolumni i knjiga dotičnog) i to nek ide na njegovu dušu, no ruku na srce-i Jergović i Tomić imaju više mozga i literarnog umijeća od jednog Viskovića. (i do kad više o tome??!!)

UI
uvijek i sve
00:09 02.02.2011.

Jedina istina - sva trojica su istinski četnici, mrzitelji svakog hrvatstva, a mi Hrvati smo samo promatrači njihovog teatra na ljevici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije