Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Susret pjevačkih zborova u Novigradu

Zborovi Novigrad 2008.
Hrvoje Felbar
16.10.2009.
u 17:38

Pjevat će zborovi iz Belišća, Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Križevaca, Petrinje, Rijeke, Splita, Tuhelja, Varaždina, Virovitice i Zagreba.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u Novigradu - Cittanova 17. i 18. listopada  održat će se 42. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. Nakon odslušanih 60 zborova iz 14 županija, izbornici Valerija Fischbach, Goran Jerković, Josip Jerković, Bojan Pogrmilović, Đeni Dekleva Radaković, Vlado Sunko, Igor Vlajnić te Luka Vukšić odlučili su pozvati 13 amaterskih pjevačkih zborova iz Belišća, Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Križevaca, Petrinje, Rijeke, Splita, Tuhelja, Varaždina, Virovitice te Zagreba.

Susretom će se obilježiti godišnjice istaknutih hrvatskih skladatelja: Adalberta Markovića, Albea Vidakovića, Dinka Fija, Franje Dugana starijeg i mlađeg, Vatroslava Lisinskoga, Franje Lučića, Ivana Zajca te Matka Brajše Rašana.
Zborove će slušati i vrednovati Stručno povjerenstvo koje čine Josip Jerković, Primož Malavašič i Đeni Dekleva Radaković.

Na Susretu će nastupiti više od 600 izvođača, a zapjevat će i domaćini - Ženski zbor "Novigrad – Cittanova", "Cittanova Vocalensemble", a i Primorski akademski zbor "Vinko Vodopivec" iz Slovenije. Susreti počinju u subotu u 16:30 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice.


Programsku knjižicu Susreta skinite ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije