Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnički paviljon

Sukob stare i nove Rusije viđen očima suvremenih autora

fotke2_nnn_kul_150212
arhiva
15.06.2012.
u 15:26

Optimalne projekcije donose oko 200 fotografija autora pa se ruska fotografija prvi put grupno predstavlja u Hrvatskoj

Izložba “Optimalne projekcije” 22 autora iz Ruske Federacije otvara se u utorak 19. lipnja u Umjetničkome paviljonu i predstavlja presjek najzanimljivijih autora u suvremenoj ruskoj fotografiji.

U organizaciji Fotosaveza koji nastavlja bijenalnu tradiciju predstavljanja najzanimljivijih zbivanja na sceni. Publika ima priliku upoznati rusku svakodnevicu viđenu okom i kamerom talentiranih autora koja nije povezana samo s urbanim životom velikih gradova nego i sa svakodnevicom u širem dijelu Rusije.

Fokus su neki usmjerili na ruralni život, a drugi na gradske pejsaže.

Fotografije ilustriraju sukob novog i starog, a u pojedinim slučajevima i dramu socijalne i kulturne konfrontacije. Izložba nastoji dočarati rusku dušu.

Ovo je prvo grupno predstavljanje ruske fotografije u Hrvatskoj s oko 200 radova koje je odabrao profesor Želimir Koščević pregledavši oko 120 portfolija. Autori dolaze iz Ruske Federacije, Ukrajine i Bjelorusije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije