Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

"Što je umjetnost" očima umjetnika ex Jugoslavije

'1_img8778.jpg__500x0_q85'
''
28.09.2013.
u 14:30

Izložene su tramvajske karate koje je šezdesetih godina kaširao Tomislav Gotovac, modeli skulptura Vojina Bakića, Brace Dimitrijevića, neizbježni performans Dalibora Martinisa.

Uz Štajersku jesen u Grazu, festival umjetnosti koji i ove godine okuplja umjetnike iz pedesetak zemalja, na serijalu izložbi ove godine u naslovu jedne od njih postavlja pitanje svih pitanja \"Što je umjetnost\" – Obnavljanje fragmentiranih povijest.

Puna četiri desetljeća izložba s istim pitanjem postavljana je u štajerskoj prijestolnici, a postavio ga je Raša Todosijević. Ta je izložba postala prigoda da gostujući umjetnici u Austriji u Künstlerhausu predstave svoja promišljanja i potaknu posjetitelje na interakciju o tome kako je u međuvremenu radikalna promjena teritorijalnih i kulturnih odnosa utjecala na staranje, percepciju i prezentaciju umjetnosti. Riječ je o autorima iz zemalja nastalih raspadom Jugoslavije, osim austrijske umjetnice Luiza Margan, koji su saželi prošla vremena i prostor kulturne scene bivše države.

Izložene su tramvajske karate koje je šezdesetih godina kaširao Tomislav Gotovac, modeli skulptura Vojina Bakića, Brace Dimitrijevića, film \"Jugoslavija: kako je ideologija izmijenila naše kolektivno tijelo\" koji potpisuje Marta Popivoda, neizbježni performans Dalibora Martinisa...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije