Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET 'MY FAIR LADY'

Stephen Daldry smatra da može bolje od Georgea Cukora

13.02.2009.
u 16:28

Izgleda da je činjenica što je za sva svoja dosadašnja tri filma nominiran za Oscara malo udarila Stephenu Daldryju u glavu. Ne samo da se sprema snimiti remake jednog od najomiljenijih mjuzikla svih vremena nego se još i o originalu, koji je osvojio osam Oscara (od 12 nominacija) nije izrazio nimalo pohvalno.

"My Fair Lady", raspjevana verzija slavnoga komada "Pygmalion" Georgea Bernarda Shawa, nakon sjajnog uspjeha na Broadwayu pretočena je 1964. u film koji Daldry smatra – lošim.

Tu se sve vrti oko scenografije i kostima Cecila Beatona, zar ne? Oni su fantastični – kao i pjesme, naravno. Vizualno je to remek-djelo – ali je trebalo biti više od samo toga. Taj je film vrlo nezgrapan.

Budući da smatra da može bolje od Georgea Cukora, koji je baš s "My Fair Lady" osvojio Oscara nakon četiri prethodne nominacije, Daldry je prihvatio posao režiranja nove verzije u produkciji Duncana Kenworthyja i Camerona Mackintosha, a za ulogu Elize Doolitle već je angažirana Keira Knightley.

Knightley je već počela vježbati pjevanje za tu veliku ulogu, premda bi joj se moglo dogoditi isto što i Audrey Hepburn – da zijeva na tuđe pjevanje (samo je 10 posto Audreyna pjevanja ostalo u filmu, u jednoj i pol pjesmi, sve drugo pjevala je Mami Nixon). Zbog tuđeg glasa – i činjenice da je upala u ulogu koju je na kazališnim daskama sjajno igrala Julie Andrews – Hepburn nije bila ni nominirana za Oscara.

Zanimljivo je da su producenti za scenarij te nove verzije poznatog mjuzikla angažirali glumicu Emmu Thompson (koja je već pisala nekoliko scenarija i jednu dramu), a ona najavljuje da će novi film biti bliži originalnomu Shawovu "Pygmalionu" (i kazališnoj verziji i filmu iz 1938.), s tim što će pjesme i njihov redoslijed ostati nepromijenjeni.

Kako će planovi za remake legendarnog mjuzikla utjecati na Daldryjevo najavljeno režiranje ekranizacije "Čudesnih pustolovina cavaliera i Klaya", Pulitzerom nagrađenog romana Michaela Chabona o dvojici autora stripova iz "zlatnog doba američkog stripa" tridesetih i četrdesetih, još se ne zna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije