Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Štefica Cvek konačno i na kazališnim daskama

histrioni
Pixell
15.04.2010.
u 18:12

U Histrionskom domu redateljica Nina Kleflin ovih dana završava svoju novu predstavu ‘'Štefica Cvek u raljama života'’ rađenu prema noveli Dubravke Ugrešić.

U Histrionskom domu redateljica Nina Kleflin ovih dana završava svoju novu predstavu ‘'Štefica Cvek u raljama života'’ rađenu prema noveli Dubravke Ugrešić koja je nešto kasnije izrasla i u roman. Osim iz romana, Štefica Cvek poznata je i s filmskog platna, a ekranizirao ju je davne 1984. godine Rajko Grlić. Ideja da se ova priča postavi i na kazališne daske rodila se, kaže redateljica, početkom osamdesetih godina, a njezin inicijator bio je pokojni Vjesnikov novinar Darko Brdović.

- Taj me čovjek i uveo u kazalište i važna je osoba u mojem životu i to je jedan od razloga zašto sam inicirala da se konačno postavi i ta predstava - otkrila je Nina Kleflin.

Patchwork-roman

Budući da podnaslov romana "Patchwork-roman" jer je autorica scene povezala u cjelinu kao krpice u patchwork, osim pisaćeg stroja pojavljuje se, kao druga vrsta naratora, šivaći stroj pa oba zajednički stvaraju taj pozitivan lik Štefice, djevojke koja ima kompleks zbog svojeg izgleda i svim se silama pokušava uklopiti u moderno društvo i pronaći “onog pravog”.

No, ovaj roman bitno se razlikuje od današnjih tipičnih primjeraka “chick-lita”, upozorava Kleflin, jer upravo se studioznim načinom ocrtavanja karaktera, koji nisu samo moderni i zabavni likovi današnjice, kultorološki i fenemenološki opisuje suvremeni život.

Odlična glumačka ekipa

U predstavi nastupa renomirana glumačka ekipa iz različitih kazališta. Šteficu Cvek utjelovila je Dora Polić-Vitez, a uz nju glume i Goran Navojec, Branka Cvitković, Hrvoje Klobučar, Nela Kocsis, Sven Šestak i drugi. Premijerna izvedba predstave bit će 19. travnja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:31 15.04.2010.

Legndarno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije