Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tango

Stefan Milenković i Marko Hatlak na Splitskom ljetu

Stefan Milenković
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
20.07.2014.
u 14:25

Budući da su za njihove vizije tanga potrebna četvorica, tu su još i jednako izvrsni i svestrani Marko Črnec za klavirom te Luka Herman Gaiser s kontrabasom

        U ponedjeljak 21. srpnja u 21 sat isplati se biti u Meštrovićevim Crikvinama u Splitu. U lijepom i jedinstvenom ambijentu Kaštilca, Meštrovićevom rukom nacrtanog kamenog atrija na hridima iznad mora, u sklopu 66. Splitskog ljeta gostuje našoj publici i te kako poznat i drag violinist Stefan Milenković.

Taj sjajni glazbenik, već godinama nastanjen u SAD-u gdje uživa veliki ugled i kao pedagog, posljednjih godina donosi nam programe u kojima se klasična glazba prepleće s popularnijim žanrovima, a naročito etno-glazbom. Najveća mu je inspiracija najpoznatiji argentinski ples, pa se i ovaj program zove “Tango compás”. Uz Milenkovića nastupa i njegov dobar umjetnički drug, slovenski harmonikaš Marko Hatlak, a budući da su za njihove vizije tanga potrebna četvorica, tu su još i jednako izvrsni i svestrani Marko Črnec za klavirom te Luka Herman Gaiser s kontrabasom.

Koncert je dio turneje na kojoj Milenković, Hatlak i društvo predstavljaju novi album s kompozicijama u rasponu od “željeznog” tango-repertoara Rodriguesa, Canara, Caceresa i drugih, kao i modernu viziju tanga kroz jedinstvenu interpretaciju Piazzolline i Gallianove glazbe.     

>> Gitarist V. Stefanovski i violinist S. Milenković u Opatiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije