Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik

Sretni dani prvi od sedam filmova na Dubrovačkim ljetnim igrama

savršeni dani
arhiva
25.07.2012.
u 13:56

Prvi je od sedam filmova češka romantična komedija Savršeni dani ugledne redateljice Alice Nellis

Projekcija prvog od sedam filmova s Festivala igranog filma u Puli koji se i ove godine prikazuje u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara, filma "Savršeni dani", održat će se u četvrtak 26. srpnja u 21.30 u ljetnom kinu Jadran.

Film "Savršeni dani" (I ženy mají své dny) češka je romantična komedija ugledne češke redateljice Alice Nellis, snimljena prema knjizi Perfect Days Liz Lochhead. Alice Nellis proslavila se filmovima En-Ten- tini (Eeeny Meeny), Tajne (Little Girl Blue) i Mamas and Papas, a za temu svog ''povratničkog'' filma Savršeni dani prvi put uzima tematiku žene u četrdesetim godinama koja se nalazi između neugodne radijske poruke bivšeg muža, čestitke njegove sestre i kreme za bore koju joj je poklonio gay prijatelj. Erica Miller uspješna je 44-godišnja poslovna žena, ima vlastitu televizijsku emisiju, no okosnicu njena života ipak čini žudnja za djetetom te zbog toga smatra svoj život neispunjenim. Za scenarij i režiju filma zaslužna je Alice Nellis, a u glavnim su ulogama Ivana Chýlková, Zuzana Bydžovská, Zuzana Kronerová, Ondřej Sokol, Vojtěch Kotek, Bohumil Klepl te Jan Vondráček.

Ostalih šest filmova koji igraju jesu francuski filmovi "Osveta redatelja" Étiennea Faurea, "Zbogom kraljice" Benoîta Jacquota i "Pakao" iz programa retrospektive Claudea Chabrola te tri nagrađena domaća filma – dobitnika nagrade publike Zlatna vrata Pule, nagrade mladih filmofila te Velike zlatne Arene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije