Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija oblikovanja

Srednjoškolci ŠPUD-a kreirali omote CD-a za popularne grupe

SPUD
31.05.2010.
u 17:51

Kroz izbor glazbe i popularnih glazbenika koje slušaju prema svom ukusu, učenici su oblikovali naslovnice CD-a kao školsku vježbu.

Do 10. lipnja u predvorju galerije Vladimira Filakovca u Dubravi 51a mogu se vidjeti naslovnice CD-a koje su prema svojim kreativnim impulsima oblikovali učenici  zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Prema riječima profesorice Dajane Podolski-Gračanin glazbena umjetnost nije opipljiva ni vidljiva, ali likovna umjetnost joj daje mogućnost da u određenom obliku bude i vizualno prisutna.

Korelacijom predmeta teorije oblikovanja i glazbene kulture nastali su coveri, odnosno omoti CD-a. Učenici su kroz izbor glazbe i likovni izražaj, prema vlastitu osjećaju, u skladu s godinama i onim što su prihvatili učenjem u oba predmeta, načinili radove koji su oblikovali ovu izložbu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije