Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debi Filipa Herakovića

Splićani će prvi vidjeti priču o golmanu u toplicama koji traži identitet među prodavačima usisavača

festival mediteranskog filma
14.06.2023.
u 13:24

Film “Pelikan” hrvatsku premijeru ima na Festivalu mediteranskog filma. Svoju međunarodnu premijeru imao je na prestižnom festivalu Tallinn Black Nights, gdje je osvojio posebnu nagradu žirija za režiju, a regionalnu na Festivalu autorskog filma u Beogradu, gdje je osvojio nagradu Najhrabriji film Balkana

“Pelikan”, nagrađivani debitantski film mladog redatelja Filipa Herakovića, svoju će hrvatsku premijeru doživjeti 16. lipnja u sklopu glavnog natjecateljskog programa Festivala mediteranskog filma Split u Ljetnom kinu Bačvice.

Podsjetimo, “Pelikan” je svoju međunarodnu premijeru imao na prestižnom festivalu Tallinn Black Nights, gdje je film osvojio posebnu nagradu žirija za režiju, a regionalnu na Festivalu autorskog filma u Beogradu, gdje je osvojio nagradu Najhrabriji film Balkana. Hrvatska će ga publika nakon Splita imati priliku pogledati i u Rijeci krajem lipnja, nakon čega film dolazi u kina diljem zemlje, a uvršten je i u glavni program ovogodišnjeg, 70. Pulskog filmskog festivala.

Kako nam je ispričao Heraković u intervjuu za Večernji list povodom međunarodne premijere njegovog debija, “Pelikan” je “film o nogometnom golmanu koji je nakon ozljede na oporavku u toplicama.

Budući da je smješten u potpuno drukčiji kontekst nego što je njegov život bio do tada i suočen je s potencijalnim krajem karijere, a samim time potencijalnim krajem života kakav je znao, prolazi kroz egzistencijalnu krizu i preispituje svoj život.

U toplicama dolazi u kontakt s prodajnim predstavnicima robotskih usisavača na konferenciji na koju slučajno nabasa te u tome pokušava pronaći svoj novi identitet”.

U glavnoj ulozi našao se glumac Edi Ćelić, a uz njega u filmu igraju Marko Petrić, Tena Nemet Brankov, Ivan Glowatzky, Lucija Barišić, Stojan Matavulj i niz drugih glumaca kojima su se pridružili i dječaci iz NK Jadran Poreč. Producenti filma su Tamara Babun i Matija Drniković iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije