Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dekan

Smotra ima 30 tisuća kuna, a sve ostalo uzeli smo od studenata

PXL_120328_1404
PIXSELL
29.03.2012.
u 15:17

Prva je predstava mladenačka verzija opere iz Balzacova doba, uz gole noge Angeline Jolie i najveći Zazin hit

“Svi kradu, a mi dramimo”, slogan je ovogodišnje Kazališne revije Akademije dramske umjetnosti. U vješto pripremljenim promotivnim materijalima koji najavljuju smotru, studenti su se kreativno poigrali novinskom viješću i poručili: Šok i nevjerica: na ADU kradu. Lopticu duhovitosti vratio im je dekan Enes Midžić koji je rekao:

 Mame, tate i rodbina

 – Začuđen sam neobaviještenošću studenta. Na ADU, naime, krademo godinama. Ove nam je godine budžet za pet dana kazališne smotre 30.000 kuna, a realno to vrijedi barem 250 tisuća. Što smo dobili, to smo i uložili, a sve ostalo uzeli smo iz džepova mama, tata i rodbine naših studenata. I tako godinama.

 No, oskudica, kako to obično biva, nije prepreka kreativnosti, a ni pravoj mladenačkoj energiji, što je pokazala većina predstava izvedena na svečanom otvaranju KRADU.

 Budućnost neupitna

 Prva predstava bila je “Kako ljube bludnice”, prema motivima Balzacova romana “Sjaj i bijeda kurtizana”, rad redatelja Paola Tišljarića i dramaturginje Dine Vukelić. Na projektu su sudjelovali i studenti Muzičke akademije, a u tom mladenačkom oživljavanju opere iz Balzacova vremena (uz gole noge Angeline Jolie i najveći Zazin hit) svakako treba pohvaliti glazbu Filipa Šljivca. A glumačka ekipa na sceni? Ona je neupitna budućnost hrvatskog glumišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije