Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro u kinima

Slovenski hit "Prasica" priča je o mladima kakvu Hrvati još nemaju

BSF.S
07.06.2022.
u 11:39

Bridget Jones urbanih milenijalaca glavna je junakinja nagrađivanog filma Tijane Zinajić

U Ljetnom kinu Bačvice u Splitu u četvrtak će premijerno zaigrati "Prasica", komedija slovenske redateljice Tijane Zinajić koja je osvojila sedam nagrada Vesna, a trenutačno je i najgledaniji domaći film u tamošnjim kinima.

Radi se o komunikativnoj, žestokoj, duhovitoj priči o slovenskim hipsterima u procjepu između studentskih ideala i snova o boemskom životu u Berlinu i gorkog šamara realnosti u kojoj nemaju ni novca ni perspektive. U glavnoj ulozi slikarice Eve iznimno je uvjerljiva Liza Marijina. Njezin lik je nešto kao Bridget Jones urbanih milenijalaca: u lošoj vezi sa zauzetim muškarcem, nezadovoljna poslom, od bauka prosječnosti bježi u alkohol, povremenu drogu i izlaske. Svakodnevne avanture njezina društva obojene su trendovskom muzikom u rasponu od Čao Portoroža do Sajsi MC, a brzi ritam filma odražava tempo kojim pokušavaju živjeti.

Tijana Zinajić, publici prije svega poznata kao kazališna redateljica, dala nam je osvježavajući generacijski film kakav Hrvati nažalost nemaju, iako će se mnogi s naših prostora pronaći u njezinim likovima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije