Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
METAL POSLASTICA

Slipknot 16. lipnja u Domu sportova

09.02.2009.
u 12:35

Nakon više od desetljeća burne karijere, nekoliko nominacija za Grammy i brojnih kontroverzi, američki ekscentrični i jedan od najboljih metal-bendova današnjice napokon dolazi u Hrvatsku. Bend poznat i kao The Nine, Meld ili The Pale Ones nastupit će 16. lipnja u velikoj dvorani Doma sportova u okviru svoje svjetske turneje "All hope is gone tour" kojom promoviraju svoj posljednji i istoimeni album.

Slipknot je nastao 1995. godine, a svoj prvi album "zabavnog" naslova "Mate. Feed. Kill. Repeat." izdali su nimalo slučajno na Noć vještica, 31. listopada 1996. nakon čega je uslijedila trogodišnja stanka. Drugi od ukupno četiri studijska albuma nazvali su "Slipknot", a objavljen je u lipnju 1999., samo tri mjeseca nakon nastupa na Ozzfestu. Slijede albumi "Iowa" iz 2001. i "Vol. 3 (The subliminal verses)" iz 2004.

2002. bend doživljava krizu i - kako to nerijetko biva – sve više kruže priče o njihovu raspadu. Slipknot koji je dotad već skupio pozamašnu fanovsku bazu, izlazi iz krize te doživljava novi laureat: Rolling Stone proglašava album Iowa "najboljim uratkom nu metal ere". Ali ono najveće tek slijedi: 2008. godine dospijevaju na prvo mjesto Billboardove ljestvice albumom "All hope is gone" povodom kojeg odlaze na novu svjetsku turneju. Od početka rada na albumu do njegova izdavanja prošlo je gotovo godinu dana u cilju da naprave najžešći uradak karijere, s dodacima trasha i eksperimentalnog zvuka postignutog akustičnim gitarama i melodičnim vokalima.

Uz odlične studijske uratke, Slipknot je često bio i meta kontroverzi: od toga da su tužili Burger King za eksploataciju svojeg imidža korištenjem maski u njihovim marketinškim pothvatima, sve do činjenice da su ih optuživali za preuzimanje imidža od Mushroomheada. Sve u svemu, oko bendova takvog karaktera, uvijek se diže prašina...

A prašinu i adrenalin Slipknot će podići 16. lipnja 2009. i u zagrebačkom Domu sportova jer inspirirani Black Sabbathom, AC/DC-om, Beastie Boysima i Kissom – sigurno nisu navikli na "mlaku" zabavu.

Prodaja ulaznica

Prvi kontingent ulaznica dostupan je po promotivnoj cijeni od 200 kuna. Nakon toga cijena ulaznice iznosit će 250 kuna, a ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije