Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvremeni ples

Slavni Emio Greco gostuje na Dubrovačkim ljetnim igrama

emio greco u dubrovniku
arhiv vl
07.08.2011.
u 11:39

Na Dubrovačkim ljetnim igrama u nedjelju u 21,30 na taraci tvrđave Revelin nastupiti će slavni plesač i koreograf Emio Greco. To mu je prvi nastup u Dubrovniku.

Glasoviti talijanski koreograf i plesač Emio Greco sa svojim stalnim suradnikom Pieterom C. Sholtenom u nedjelju će na taraci tvrđave Revelin u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara izvestu predstavu “One & Two”. Grecu je ovo prvi nastup u Dubrovniku, a Sholten je ovaj festivalski grad posjećivao samo turistički, u ranoj mladosti. No, Greco je već bio u Zagrebu i to 1999. godine sa predstavom “Extra Dry”, a njeguje i suradnju sa hrvatskim umjetnicima. Tako hrvatska koreografkiknja Andrea Božić sa Grecom i Sholtenom surađuje u njihovu poznatom rezidencijalnom projektu ICKamsterdam i to od 2009. godine, kao prva umjetnica u tom programu, premda se poznaju još od prije, od kada je A. Božić bila zauzeta .

 _ Andrea Božić nije jedina hrvatska umjetnica s kojom surađujemo. Tu su i BADco te Hrvatski institut za pokret i ples s kojima surađujemo u sklopu europskih projekata _ veli Pieter C. Sholten koji tvri da je njihov nastup u Zagreba sa predstavom “Extra Dry” bio nevjerojatno iskustvo. Snagu i emociju tadašnjeg zagrebačkog pljeska još nisu zaboravili. Jedna je mlada žena nakon predstave oduševljena čak izašla na scenu i zapravo postala dio predstave... Takvo neuobičajeno iskustvo umjetnici sada priželjkuju i uz izvedbu predstave “One & Two”.

 _ Naša se nizozemska izvedba ove predstave, razlikuje od onih mediteranskih, primjerice onih koje smo izvodili u Grecovoj domovini Italiji. Te su južne izvedbe emotivnije ali i filozofičnije, one sjeverne su pragmatičnije. Imam utisak da će dubrovačka izvedba biti više slična talijanskima. U prvom se dijelu predstave Emio Greco zapravo konfrontira sa poznatim Ravelovim Bolerom i pruža mu svojevrsni otpor. A drugi je dio predstave je duet, ili bolje rečeno solo za dvojicu _ veli Pieter C. Sholten. A njihovi budući planovi totalno su vezani za ICKamsterdam, centar čiji je glavni cilj povezati mlade, obrazovane plesače suvremenog plesa sa top plesnim organizatorima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije