Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVANTURA U MUZEJIMA

Školska knjiga izdala bonton za ljubitelje likovne umjetnosti

Avantura u muzejima
arhiva
20.01.2012.
u 12:16

Oni koji još to ne znaju, naučit će smije li se u muzeju fotografirati te što je sve dopušteno ili zabranjeno u muzejima

Dr. sc. Frano Dulibić s Odsjeka za povijest umjetnosti, Malina Zuccon Martić, viša muzejska pedagoginja u Muzeju za umjetnost i obrt, te autorice Irena Jukić Pranjić i Jelena Bračun Filipović predstavit će knjigu "Avantura u muzejima" u ponedjeljak 23. siječnja od 18 sati u Školskoj knjizi, Masarykova 28. Knjiga je vodič kroz najzanimljivije domaće muzeje i otkriva pravo blago koje u njima leži, njihovu prošlost i sadašnjost te njihove osobitosti i raznolikosti. Vodič je nezaobilazna knjiga za sve one koji žele znati više, za stalne posjetitelje muzeja, ali i za one koji će to tek postati. Didaktična, primjerena, ali i zaigrana i bogata informacijama, ova će knjiga potaknuti vaš interes za posjet muzejima, te u jednoj publikaciji omogućiti uvid u svu raskoš hrvatskih muzeja i zbirki.

 Vodič predstavlja 38 raznovrsnih muzeja – arheološki, etnografski, prirodoslovni, umjetnički, povijesni, gradski, tehnički..., te svjedoči o bogatoj hrvatskoj baštini i kulturi koja se kroz povijest razvijala i očuvala kroz svoje muzeje i zbirke. Knjiga je svjedočanstvo i o trudu i upornosti da se stvori neki muzej, da se za njega prikupe eksponati te da se njegova djelatnost održi kroz stoljeća.

Ova knjiga omogućuje čitateljima da nauče kako je pojedini muzej dobio ime ili kada je otvoren prvi muzej. Naučit će i mnoge nove riječi jer se na kraju knjige nalazi pojmovnik koji objašnjava sve strane i stručne pojmove na koje mogu naići u knjizi. Oni koji još to ne znaju, naučit će smije li se u muzeju fotografirati te što je sve dopušteno ili zabranjeno raditi u muzejima. Tako ova knjiga postaje i svojevrsni bonton za sve nove, mlade posjetitelje muzeja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije