Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasljednici se oglasili

Sinéad O’Connor bila bi zgađena što se njena glazba pušta na Trumpovim skupovima

Marina Mazzoli
05.03.2024.
u 09:11

Nasljednici irske pjevačice od Trumpa zahtijevaju da prestane puštati ‘Nothing Compares 2 U’

Nasljednici irske glazbenice Sinéad O’Connor, koja je lani tragično preminula u 57. godini, zahtijevaju od Donalda Trumpa da na svojim političkim skupovima prestane koristiti njenu glazbu.

– Sinéad O’Connor bila bi zgađena, povrijeđena i uvrijeđena što se njena verzija pjesme “Nothing Compares 2 U” koristi na političkim skupovima Donalda Trumpa, osobu koju je sama Sinéad nazivala “biblijskim đavlom”. Dobro je poznato da je Sinéad cijeli svoj život njegovala čvrsta moralna uvjerenja, među kojima iskrenost, dobrotu, poštenje i uviđavnost prema drugim ljudima. Stoga smo bili zgroženi kada smo doznali da Donald Trump koristi njenu čuvenu izvedbu “Nothing Compares 2 U” u političke svrhe – glasi zajednička izjava glazbeničinih nasljednika i diskografske kuće Chrysalis, koji, kao čuvari njene ostavštine, od bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država zahtijevaju da odmah prestane koristiti njenu glazbu.

Spomenutu je pjesmu napisao i prvi otpjevao legendarni Prince, no fantastična obrada Sinéad O’Connor iz 1990. godine tu je dotad nepoznatu irsku pjevačicu lansirala u zvijezde. Iako O’Connor više nije među nama, lako je povjerovati da ne bi pristala da Trump koristi njenu glazbu, a ovo nipošto nije prvi slučaj da se neki glazbenik usprotivio tome da njegovu glazbu koristi Donald Trump. Trump, koji je od 2017. do 2021. bio na čelu Sjedinjenih Američkih Država, sada se ponovno odlučio kandidirati za predsjednika, i to unatoč brojnim optužbama za zloporabu vlasti i sudskim procesima koji se protiv njega trenutačno vode. A na dugom popisu njegovih prijestupa našlo se upravo i korištenje popularnih pjesama bez dopuštenja autora.

​Zloglasnom bivšem predsjedniku korištenje svojih pjesama zabranili su ili zbog toga negodovanje izrazili i Neil Young, Phill Collins, čiju je “In The Air Tonight” Trump ironično puštao u vrijeme pandemije koronavirusa, zatim i nasljednici Luciana Pavarottija te Princea i Toma Pettyja, Brandon Urie iz benda Panic! At The Disco, Rihanna, Elton John, R.E.M., Adele, Rolling Stonesi, Guns N’ Roses, Pharrell Williams, Earth, Wind & Fire, Brian May iz grupe Queen te velik broj drugih izvođača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije