Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od Ljubavi do Vila

Siječanj u riječkom Art-kinu Croatia

Scena iz filma Ljubav
arhiva VL
04.01.2013.
u 09:41

Ovogodišnji ciklus filmskih klasičnih uspješnica je u avanturističko-glazbenom ruhu i donosi Poštanska kola Johna Forda i Herkulesa i kraljicu Lidiju, ali i španjolski mjuzikl Majko, slušaj moju pjesmu...

Početak godine u riječkom Art-kinu proći će u znaku Ljubavi, nastavit će komedijama Vila i Danak anđelima, a privest će siječanj kraju filmovima koje su voljele naše bake i djedovi.

Remek-djelo Michaela Hanekea, Ljubav, komorna je drama o mužu koji njeguje voljenu suprugu koja je doživjela moždani udar. Georges i Anne su u svojim 80-ima. Oni su mirni, umirovljeni učitelji, a njihova kći, također glazbenica, živi u inozemstvu sa svojom obitelji. Jedan dan Anne preživi moždani napad, a veza ovog para prolazi kroz teške trenutke. Jean-Louis Trintignant (Georges) i Emmanuelle Riva (Anne) nagrađeni su za najbolje uloge na Europskim filmskim nagradama 2012., a film već sada broji više od 20 nagrada filmskih festivala i kritike. Drama Ljubav slovi za najbolji prošlogodišnji film, a još uvijek se iščekuju rezultati Zlatnog Globusa i Oscara.

U rangu najboljih Keatonovih i Tatijevih filmova – kako kritičari hvale film Vila, u Art-kinu prikazujemo novi film belgijsko-francuskog autorskog trojca Dominique Abel, Fiona Gordon i Bruno Romy. Dom radi noćnu smjenu u malom hotelu u blizini luke Le Havre. Jedne noću u hotel dolazi žena bez obuće i prtljage. Njezino je ime Fiona, a ona nudi Domu ispunjenje tri želje jer je ona – Vila. Nakon ispunjene dvije želje Fiona misteriozno nestaje, a Dom, koji se u međuvremenu i zaljubio – traži je posvuda. Ova je komedija namijenjena svim generacijama.

Sredinom siječnja na programu je dokumentarni film Posljednja ambulantna kola Sofije, a slijede filmovi koje su voljeli naše bake i djedovi. Ovogodišnji ciklus filmskih klasičnih uspješnica je u avanturističko-glazbenom ruhu i donosi Poštanska kola Johna Forda i Herkulesa i kraljicu Lidiju, ali i španjolski mjuzikl, Majko slušaj moju pjesmu, Parižanku s Brigitte Bardot i Moderato Cantabile Petera Brooka s Jeanne Moreau i Jean-Paulom Belmondom u glavnim ulogama. Žanr commedia all'italiana u ovom ciklusu predstavlja film Kruh i čokolada. Posljednji film ciklusa je jugoslavenska komedija Nema malih bogova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije