Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje Matačić

Šesnaest mladih dirigenata u utrci za 100.000 kuna u Lisinskom

sudionici natjecanja lovro pl. matačić
žarko bašić/pixell
04.10.2011.
u 11:34

Šesnaest mladih dirigentica i dirigenata bori se za nagradu Fonda Lovro i Lilly Matačić u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ukupan fond nagrada iznosi 100.000 kuna.

Izaslanik predsjednika Ive Josipovića, akademik Frano Parać u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog otvorio je Peto natjecanje mladih dirigenata Lovro pl. Matačić. U drugi krug natjecanja ušlo je šesnaest dirigentica i dirigenata iz cijelog svijeta. Među njima je i dvoje hrvatskih predstavnika, i to Domeniko Briški i Filip Pavišić.

Predsjednik je žirija ugledni hrvatski dirigent Berislav Klobučar. Finale natjecanja je u petak navečer u dvorani Lisinski uz izravan prijenos na internetu. Ukupan fond nagrada je 100.000 kuna, a dirigenti će dobiti i niz nagrada u vidu koncerata s uglednim orkestrima i nastupa na uglednim festivalima. Službeni orkestar natjecanja je Simfonijski orkestar HRT-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije