Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ansambl LADO predstavlja premijerni godišnji koncert Drmeš, kolo, polka, zurka

Ansambl LADO
18.10.2023.
u 12:13

Serija svečanih godišnjih plesnih koncerata

Svoju 74. obljetnicu umjetničkog djelovanja, Ansambl LADO obilježit će izvođenjem svečanih premijernih koncerata Drmeš, kolo, polka, zurka. Rođendanski koncert jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla bit će izveden u studenom, a odabrane koreografije i glazbena djela posvećeni su plesnoj, glazbenoj i odjevnoj baštini nizinske, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Drmeš, kolo, polka, zurka koncert je čija će prva izvedba biti 6. studenog 2023. u HNK u Varaždinu, za koji su ulaznice u prodaji preko službene stranice kazališta. Koncert u Đurđevcu održat će se 8. studenog, a ulaznice su besplatne i preuzimaju se od 17. listopada na recepciji Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci. Svoj je prvi veliki koncert, nedugo od osnutka, LADO održao 1950. godine upravo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, kojemu se i svake godine vraća povodom obilježavanja ovog, za Ansambl LADO, značajnog rođendanskog datuma. Prva izvedba u HNK u Zagrebu bit će 10. studenog i za nju je ostalo još malo ulaznica putem blagajne i službene stranice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, dok je izvedba 11. studenog zatvorenog tipa. Izvedbe se nastavljaju 16. studenog u Pisarovini, gdje je ulaz na koncert slobodan.

LADO se nastupom vraća u Zagreb 21. studenog u KD Vatroslav Lisinski, a ulaznice su u prodaji putem sustava Ulaznice.hr. Publika u Slavoniji LADO će gledati 28. studenog u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić, za koji su ulaznice uskoro u prodaji. Posljednji iz serije svečanih godišnjih koncerata LADO će se održati u Mađarskoj, 30. studenog 2023. u Pečuhu , u ambijentu impresivne dvorane Kodály Center. Ulaznice za koncert u Pečuhu krenule su u prodaju putem službene stranice dvorane. Drmeš, kolo, polka, zurka najzastupljeniji su i nezaobilazni tradicijski plesovi pojedinih hrvatskih krajeva smještenih „među Savom, Dunavom i Dravom“ te uz njih. Ovim programom LADO će publiku provesti na plesno i glazbeno putovanje Posavinom, Moslavinom, Bilogorom, Turopoljem, Slavonijom, Baranjom, Srijemom, Međimurjem i Podravinom.

Drmeš, kolo, polka, zurka, svečani godišnji plesni koncert Ansambla LADO, prilika je da se publika još jednom uvjeri u energičnost i moćnu scensku prisutnost jedinog nacionalnog profesionalnog ansambla. Koncerti Ansambla LADO nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, temeljeni na vrhunskim koreografskim i glazbenim ostvarenjima i scenskim interpretacijama koje su tako bliske ishodištu. Vidimo se na jednom od koncerata!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije