Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival sv. Marka

Senzacionalni vokalni ansambl iz Srbije nastupa u crkvi sv. Marka

'hor_nnn_kul_100413'
'Branimir Pofuk'
11.05.2013.
u 08:00

Nadaleko poznati Beogradski muški hor izvest će izbor bisera pravoslavne duhovne glazbe

Ovogodišnje 15. izdanje Festivala svetog Marka u svojim je posljednjim danima zagrebačkoj publici i gostima Gornjega grada osiguralo nekoliko iznimnih glazbenih događaja.

Niz je otvorio Vladimir Krpan Beethovenovim klavirskim sonatama, a u sasvim drugom stilu nastavio pijanist Matija Dedić svojim improvizacijama na Bachove teme.

Večeras, u subotu 11. svibnja, nastupaju ugledni violončelist Götz Teutsch i pijanistica Cordelia Höfer. Program koncerta koji u 20 sati počinje u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10 sastoji se od sonata i varijacija Ludwiga van Beethovena.

Na posljednjoj večeri festivala u nedjelju, 12. svibnja, u 20 sati na programu je prava pjevačka senzacija: u crkvi svetog Marka nastupit će Beogradski muški hor, vokalni ansambl pod umjetničkim vodstvom Vladimira Rumenića.

Jedan od voditelja Festivala sv. Marka, maestro Vladimir Kranjčević, ne štedi riječi pohvale za pjevače Beogradskog muškog hora.

– Od njihovih se basova trese zemlja, a Vladimir Rumenić je sa svojim glasom pravo čudo prirode, apsolutni fenomen: ima raspon od najtamnijeg basa do najsvjetlijeg tenora – oduševljeno kaže Kranjčević, jedan od najvećih autoriteta za zborsko pjevanje.

Beograđani će izvesti i najljepši mogući program. Koncert se zove "Pravoslavna duhovna glazba kroz stoljeća", a na programu je antologijski izbor skladbi: od drevnih melodija nepoznatih autora iz 3. stoljeća, bisera srpske srednjovjekovne duhovne glazbe i ruskih majstora do neizbježnog Mokranjca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije