Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško susramlje

Scenaristi "I tek tako" kao da nisu gledali nijednu epizodu "Seksa i grada"

Craig Blankenhorn/HBO MAX/The Hollywood Archive
18.02.2022.
u 14:29

Nove serije na televizijskim kanalima i streaming servisima gleda i recenzira Samir Milla.

Proteklih godina nagledali smo se povrataka starih serija, pa se snimanjem novih sezona pokušavao vratiti stari sjaj nekadašnjim velikim hitovima. U slučaju serije "I tek tako", čijih se 10 epizoda nastavlja na "Seks i grad", bolje da nisu ni pokušavali. Da je ova serija osuđena na propast bilo je jasno na samom početku, kada je objavljeno kako u njoj neće biti Kim Cattrall koja glumi Samanthu Jones. U seriji je spomenuto kako je Samantha otišla u London, a Carrie (Sarah Jessica Parker) i ona čuju se samo preko SMS poruka. Osim toga, usred snimanja serije preminuo je Willie Garson koji glumi Carriena prijatelja Stanforda, pa se morao mijenjati scenarij. A onda se još otkrilo i to da je Chrisa Notha koji glumi Facu nekoliko žena optužilo za seksualno napastovanje, pa su neke flashback scene u kojima se on pojavljuje morali brisati, odnosno premontirati.

"I tek tako" izgleda kao da su glavni likovi spavali zimski san 20 godina, nakon čega su ih producenti probudili elektrošokovima i pustili ih da bezvoljno glume. Naravno, budući da smo u 21. stoljeću, sve mora frcati od političke korektnosti. Tako smo sad dobili i tamnoputu prijateljicu Lisu (Nicole Ali Parker), ali i sveprisutnog nebinarnog lika. Fascinantno je kako su ljudi koji se ne izjašnjavaju ni kao muškarci ni kao žene nego kao "oni" postali mainstream u američkim serijama, pa ako je već jedan takav lik u "Star Treku", naravno da mora biti i u novom "Seksu i gradu". Che (Sara Ramirez) vodi podcast u kojem sudjeluje i Carrie, a u nju (njega?, njih?)do ušiju se zaljubi Miranda (Cynthia Nixon), koja odluči ostaviti supruga Stevea (David Eigenberg), ali i New York, budući da prati Che u Los Angeles. Tako je najciničnija junakinja "Seksa i grada" u svojim 50-ima odjednom postala zaljubljena šiparica koja ide protiv svojih načela. Scenaristi ove serije kao da nisu gledali nijednu epizodu "Seksa i grada", nego su pokušali udrobiti svoje viđenje žena u 50-ima, krize srednjih godina, ali i obavezne političke korektnosti. Zato su uveli i lik Charlotteine (Kristin Davies) 13-godišnje kćeri koja je fluidnog roda, pa se čas izjašnjava kao muško, a čas kao žensko. Charlotte se iz ljupke 30-godišnjakinje u potrazi za ljubavi pretvorila u najgoru vrstu roditelja, odnosno majku koja kontrolira svaki pokret svoje djece, pa nije čudno što u jednoj epizodi drugoj kćeri ide pokazati kako se pravilno stavlja tampon.

"Seks i grad" također je bio pun stereotipa, no ovdje je sve puno susramlja, ili kako bi Amerikanci rekli – cringea. Mogao bi se steći dojam da su scenarij pisali kompjutori, koji su dobili parametre pa nabacivali stereotipe likovima. Imamo crnu profesoricu koja podučava feminizam, drugu crnkinju koja je bogata filmašica, a da ne govorimo o situacijama poput one kada Miranda na podu pronađe iskorišteni kondom 17-godišnjeg sina. Cringe!

I tek tako, novi scenaristi su od nekad velikog hita napravili tešku sprdačinu!

I tek tako

10 epizoda, HBO

Kreator: Michael Patrick King

Uloge: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon

Napokon znamo datum emitiranja posljednje sezone serije "Better Call Saul"

Gotovo dvije godine od finala pete sezone AMC je napokon odredio datum početka emitiranja posljednje sezone svoje serije "Better Call Saul". Prvi dio nove sezone koja će imati 13 epizoda počinje 18. travnja, a zadnjih šest epizoda emitirat će se od 11. srpnja. Tako podijeljena sezona omogućit će da serija konkurira za Emmyje ove i sljedeće godine. Podsjetimo, snimanje finalne sezone odgađano je nekoliko puta, prvo zbog pandemije koronavirusa, a zatim i zbog hospitalizacije glavnog glumca serije Boba Odenkirka koji je na snimanju doživio blagi srčani udar, ali se vratio nakon šest tjedana.

Ewan McGregor i Hayden Christensen vraćaju se kao Obi-Wan Kenobi i Darth Vader

Disney je najavio novu seriju iz svemira Star Warsa. Obi-Wan Kenobi stiže na streaming servis točno 39 godina od premijere "Epizode VI: Povratka Jedija". Premijera serije bit će 25. svibnja. Ewan McGregor i Hayden Christensen vraćaju se kao Obi-Wan Kenobi i Anakin Skywalker, odnosno Darth Vader, reprizirajući svoje uloge iz prva tri nastavka Star Warsa. McGregoru i Christensenu pridružuju se Joel Edgerton i Bonnie Piesse koji također repriziraju svoje uloge ujaka Bena i tete Beru, a u ostalim ulogama pojavit će se Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell i Benny Safdie..

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije