Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovori o ivi andriću
Povratak na članak

San zvan Jugoslavija: od velikih monarhija, preko dva svjetska rata do novih država

Naklada Ljevak objavila je knjigu njemačkog novinara Michaela Martensa "San zvan Jugoslavija / Razgovori o Ivi Andriću", priču o našim prostorima na početku novog tisućljeća i europskom 20. stoljeću, od velikih monarhija, preko dva svjetska rata, do formiranja i kriza novih država.

Komentari 3

MA
Mama
14:24 07.05.2021.

ideja Jugoslavije je zamjena za ilirsku ideju i obje su nastale u Hr po uzoru na Italiju i Njemacku.Sama po sebi ona u to vrijeme je bila napredna ali Srbijanci su brzo pokazali da nerazumiju tu ideju a sam Andricc je dokaz kako jedan nesbin cak i takav, je mogao uspjeti u toj prvoj nakaradnoj Jugoslaviji

VL
UN
unknown11
14:23 07.05.2021.

San zvan noćna mora.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.