Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstava ZKM-a

'Sada je, zapravo, sve dobro' uživo u cijeloj Europi

kazalište,zkm,predstava,olja lozica
"
05.11.2013.
u 13:55

Ideja o on-line praćenju kazališnih događanja pokrenula je Europska kazališna konvencija koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja i riječ je o eksperimentalnom projektu

Predstava Olje Lozice ''Sada je, zapravo, sve dobro“ Zagrebačkog kazališta mladih bit će izvedena u srijedu, 6. studenoga u dvorani Miško Polanec, u okviru Tjedna Europske kazališne konvencije i Digitalnog europskog kazališnog festivala koji traje do 10. studenoga.

Posebnost ove izvedbe jest, priopćava kazalište, što će nakon predstave biti priređen razgovor publike i umjetničkog tima koji će se moći pratiti uživo uključenjem na web stranicu http:// webcasts.etc-cte.org, uz sudjelovanje kazališnog blogera Srđana Sandića. Svi koji se on-line pridruže razgovoru moći će izravno postavljati pitanja, a okvirna tema nosi naslov ''Jeste li ih primijetili? - suvremeni hrvatski dramski tekst o marginaliziranim skupinama društva i strategije razvoja nove kazališne publike na društvenim mrežama.

Ideja o on-line praćenju kazališnih događanja pokrenula je Europska kazališna konvencija koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja i riječ je o eksperimentalnom projektu koji istražuje nove forme međuteatarske digitalne suradnje i potiče besplatno interaktivno objedinjavanje što većeg broja sudionika na javnoj tribini. U tijeku Tjedna Europske kazališne konvencije moći će se pratiti i razgovori o predstavama iz još 17 europskih gradova i kazališta.

Prvi put u povijesti Europska kazališna konvencija povezat će javne kazališne razgovore putem interneta, uživo prenoseći izlaganja i tribine. O planu događanja u drugim europskim gradovima više na www.etc-cte.org

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije