Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Malom Maruliću

Ružno pače ZKM-a gostuje u Splitu na Malom Maruliću

Ružno pače, ZKM,
arhiva VL
13.04.2012.
u 10:44

“Ružno pače” Hansa Christiana Andersena jedna je od omiljenih bajki. Priča je to o neprihvaćenom pačetu koja se pretvara u mukotrpnu potragu za identitetom

U sklopu 5. festivala hrvatske drame za djecu "Mali Marulić“ Zagrebačko kazalište mladih gostuje s "Ružnim pačetom“ Ivora Martinića u ponedjeljak 16. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Split.

Martinić je prema motivima H. Ch. Andersena napisao novi dramski tekst u kojem vjerno prati original i približava ga suvremenom gledatelju. “Ružno pače” Hansa Christiana Andersena jedna je od omiljenih bajki za djecu. Priča o neprihvaćenom pačetu kojeg zbog njegova drugačijeg izgleda izbjegavaju vlastita braća, susjedi, cijelo pačje naselje, pa i vlastita majka, pretvara se u mukotrpnu potragu za identitetom.

Redatelj predstave Robert Waltl najnagrađivaniji je redatelj predstava za mladu publiku u Hrvatskoj i Sloveniji, osobito predan tumač bajki Ivane Brlić Mažuranić i Hansa Christiana Andersena. U Zagrebačkom kazalištu mladih postavio je 2005. godine “Malu sirenu”. U predstavi glume: Vedran Živolić, Nina Violić, Ksenija Marinković, Pjer Meničanin, Kristijan Ugrina, Barbara Prpić, Lucija Šerbedžija, Goran Bogdan, Petar Leventić i Tomislav Kvartuč.

Na 11. naj, naj, naj festivalu, održanom u travnju prošle godine, predstava je osvojila nagradu za najbolju glazbu i za najbolju koreografiju. Na posljednjem, 14. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ 2011. Ružno pače osvojilo je brojne nagrade: za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju kostimografiju, za najbolju scenografiju, za scensku glazbu, dok je  Nina Violić osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu žensku ulogu u predstavi za djecu i mladež za ulogu Mame patke.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije