Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERTI

Ruski Shortparis u utorak dolazi u Močvaru

storyeditor/2024-02-15/shortparis.jpeg
21.02.2024.
u 15:05

Shortparis je erotski ritualni karneval, devijantna bajka koju stvaraju glazbenici i koja se širi izvan opsega glazbene industrije

Shortparis, ekstravagantni avangardni pop-bend iz Sankt Peterburga, nastupa 20. veljače u Zagrebu. Istražujući i kombinirajući mračnu elektroniku, plesne ritmove, post-punk, eksperimentalni noise, pa čak i akustičnu šansonu, Shortparis oblikuje vlastitu jedinstvenu glazbenu estetiku.

Nakon što je već stekao status “najboljeg ruskog live acta”, bend nastavlja graditi međunarodnu reputaciju po dramatičnom imidžu i nevjerojatnim nastupima, gdje primjenjuju suvremene umjetničke prakse performansa. Shortparis je erotski ritualni karneval, devijantna bajka koju stvaraju glazbenici i koja se širi izvan opsega glazbene industrije.

Nikolaj Komiagin, pjevač, također je i filmski glumac. Kratki film “Complex Subject” s Nikolajem u glavnoj ulozi osvojio je nagradu u kategoriji kratkih filmova na filmskom festivalu u Cannesu 2019. godine. Tijekom postojanja objavili su četiri EP-ja, četiri albuma; nastupili kao predgrupa bendovima The Kooks, Lebanon Hanover, Inca Babies, alt-J i Easter; sudjelovali su na međunarodnim glazbenim festivalima kao što su Tallinn Music Week, Le Guess Who?, Pop Kulture itd., osvojili brojne nagrade u zemlji i inozemstvu, a videospot za pjesmu “Scary” zauzeo je treće mjesto u nominaciji za najbolju režiju na Berlin Music Video Awards (2019).

Richard Foster iz The Quietusa opisao ih je ovako: “Shortparis je postao dio neprestanog karnevala ljudskih resursa koji obilježava staro doba glazbenih turneja. Ali na pozornici su bili jedinstveni, sposobni izbalansirati taj oblik gotovo feudalne arogancije i bezobziran oblik ranjivosti; inkarnirati cjelokupni stav. Dok ih ponovno ne vidimo, moramo se zadovoljiti njihovim vjerojatno najboljim radom do sada, ‘Voćnjak jabuka’. Velike ih stvari očekuju.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije