Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za najmlađe

Ronilac Bisera nova premijera Dječjeg kazališta Dubrava

lutkarska predstava,  Dječje kazalište Dubrava, Ronilac  bisera
arhiva Dječje kazalište Dubrava
22.10.2013.
u 15:09

Predstava je inspirirana istoimenom slikovnicom Ludwiga Bauera poznatog hrvatskog pisca. Priča je to o Žicu, posljednjem roniocu bisera na našem moru

Nakon uspješne premijere predstave Zagreb gori, Dječje kazalište Dubrava nastavlja sezonu s još jednom novom predstavom na repertoaru. U suradnji s Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo (LOFT) u petak, 25.listopada u 19.30 (u Cerskoj 1) održat će se svečana izvedba i službena zagrebačka premijera lutkarske predstave Ronilac bisera.

To je  projekt hrvatske lutkarice Morane Dolenc i glumice Sanje Milardović. Sanja je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo, a Morana u Charleville-Mezieres-u lutkarstvo i teatrologiju na Sorbonne Nouvelle, u Parizu. Glazbu potpisuje Nenad Brkić, scenografiju su napravile vrijedne ruke Drage Dolenca. Prošlog ljeta predstava je igrana na Brodu kulture u 14 luka diljem Hrvatske.

Predstava je inspirirana istoimenom slikovnicom Ludwiga Bauera poznatog hrvatskog pisca. Priča je to o Žicu, posljednjem roniocu bisera na našem moru. Žic nam priča priču o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj prekrasnoj nećakinji Brnistri i životu na malom otoku. Svake godine, početkom jeseni otok posjećuje Apriori Apropos, grčki trgovac. Otočani bi Aprioria uvijek lijepo ugostili, ali nikada ništa nisu kupovali, jer sve što im je trebalo uzgajali su na otoku. Ali Apriori nije dolazio na otok prodavati svoju robu. On je dolazio zbog lijepe Brnistre…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije