Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba o. missonija

Riječani oduševljeni životom i stvaralaštvom genija boje

missoni (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
09.10.2012.
u 22:14

Izložba koju je postavio Luca Missoni obuhvaća tapiserije , slike, lutke odjevene u njegove prepoznatljive kreacije, obiteljske fotografije...

U riječkoj galeriji Kortil večeras je otvorena izložba Genij boje posvećena svjetski poznatom talijanskom modnom dizajneru Ottaviju Missoniju. Sam Missoni, u pratnji supruge Rosite i sina Luce, prisustvovao je otvorenju izložbe koja govori o njegovu opusu i životu , a brojni su se Riječani natiskali u galeriju kako bi vidjeli izloške, ali i samog Missonija - dizajnera, umjetnika, vrhunskog sportaša i poslovnog čovjeka čiji je stvaralaštvo postalo svjetski poznati brend.

Izložba koju je postavio Luca Missoni obuhvaća tapiserije , slike, lutke odjevene u njegove prepoznatljive kreacije, obiteljske fotografije, Missonijeve fotografije s Olimpijskih igara u Londonu, a na otvorenju su se mogli vidjeti i video uradci na kojima se prepričava povijest mode kuće Missoni.

Ova izložba imala je premijeru u Mariboru , a potom je bila postavljena u Kopru, Puli i Dubrovniku da bi sada stigla i u Rijeku . Izložbu je organizirala Talijanska Unija u suradnji s Generalnim konzulatom Italije u Rijeci, Gradom Rijekom i Narodnim sveučilištem u Trstu i njenim su otvorenjem započeli Dani talijanske kulture i talijanskog jezika u Rijeci.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:56 10.10.2012.

Ovog Missonija kad vidim želudac mi se okrene....sječam se kad je plako ispred Zadarske opčine zašto ga gradonačelnik neće primit a on i njegovi u italiji biraju svake godine gradonačelnika Zadra u egzilu...

TA
tataradi
21:39 11.10.2012.

Zato je dobrodošao u Rijeku! Beskičmenjaci! p.s. Ja sam iz Rijeke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije