Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libertas

Revolucija jede svoju djecu, ali i kazališnu publiku

Dantonova smrt
PIXSELL
18.08.2012.
u 09:48

Redatelj Oliver Frljić kaže da je htio gledatelje suočiti s drukčijim pogledom na teatarski čin, jer glumci hodaju oko njihovih glava, ali i s giljotinom samom. Ona je, naime, cijelo vrijeme u središtu scene.

Dubrovačke ljetne igre za ponedjeljak 20. kolovoza najavljuju svoju u treću dramsku premijeru. “Dantonova smrt” igra se na tvrđavi Sv. Ivana, i to s dvije izvedbe svakog dana. No, gledatelji koji dolaze moraju biti spremni na sve. Na samom ulazu izmjerit će se njihova visina kako bi se odredilo njihovo mjesto u gledalištu. Sjedit će ispod pozornice, a samo će im glave viriti van. Predstava je stoga zabranjena za mlađe od 16 godine i za sve koji pate od klaustrofobije, jer kada se zauzmu mjesta, do kraja predstave “nema micanja”. Redatelj Oliver Frljić kaže da je htio gledatelje suočiti s drukčijim pogledom na teatarski čin, jer glumci hodaju oko njihovih glava, ali i s giljotinom samom. Ona je, naime, cijelo vrijeme u središtu scene. Glavnu ulogu u ovom djelu Georga Büchnera tumači Sreten Mokrović, a uz njega su: Mladen Pleština, Nikša Butijer, Filip Juričić, Ivana Roščić i Dražen Šivak.

Komentara 1

AR
ArsenT
10:01 18.08.2012.

Frljiću legendo, što je slijedeće? Na predstavu treba donijeti zdravstveni karton, a gledanje sa zahodske školjke (najmisaonijeg mjesta u kući), zabranjeno za djecu koja bi se mogla utopiti (u školjki)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije