Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI RATOVI ZVIJEZDA
Povratak na članak

Red sjajnih bitki, red naivnoga humora

U usporedbi sa 'Sila se budi', ovo je film u kojem snažnije dolazi do izražaja ona vrsta naivnog humora koaj je krasila prve filmove serijala

Komentari 2

SA
Samson
21:46 14.12.2017.

Na žalost, ovo je upravo dramaturški puno nesuvisliji film od "Rogue One", zapravo je pravo razočaranje! Da mi je netko jučer rekao kako će me poslije gledanja ovog filma skoro u potpunosti biti baš briga što će se desiti likovima u devetoj epizodi, odgovorio bih mu da nema pojma! Čak su i nesretni loše režirani prequeli koherentnije cjeline od ovog, po meni, najgoreg filma u franšizi. Ok, ona dva tv filma s Ewoksima su svakako gora ali to su nebitni spin offovi. Uvijek me nerviralo kad bi neki fan bilo koje filmske franšize napisao kako mu je pojedini film sve uspio upropastiti ali evo, sasvim neočekivano, The Last Jedi mi je upravo upropastio Star Warse. Odjavljuje se bivši fan.

VL
SA
Samson
01:08 17.12.2017.

Ok, slijedi posipanje pepelom: Ponovno sam pogledao film u kinu i ovaj put ga shvatio i prihvatio. Prvi me puta toliko šokirala sudbina likova i novi tretman mitologije originalne trilogije da nisam mogao u potpunosti uživati u filmu. Bio sam toliko emotivno vezan za te stare likove da mi je trebao odmak od šokova i neispunjenih očekivanja da bi prigrlio ovaj originalni osvrt i svojevrsni omaž i prequelima i prvom trolistu filmova te ujedno i Lucasovoj fascinaciji Akirom Kurosavom. Osmica na neki način reinterpretira događaje iz prijašnjih filmova lišući ih jednog djela idealizma i ekskluziviteta (likovi su nesavršeniji no što bi ste očekivali i sila pripada svima a ne samo njima). Uglavnom, ovo se zapravo moglo nazvati epizodom 2 nove trilogije. Okret za 180 stupnjeva s moje strane.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.