Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK POZNATOG NOVINARA

Reakcije na smrt Predraga Lucića: 'Ugasio se jedan feral'

Predrag Lucić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
10.01.2018.
u 12:47

"Predrag Lucić bio je čitav život Novinar i radio je onako kako bi novinari jedino trebali i smjeli – nepokolebljivo i nepotkupljivo, u korist istine i pravednosti", napisao je Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Brojni novinari, političari i glazbenici danas se opraštaju od Predraga Lucića, jednog od osnivača Ferala, koji nas je napustio u 54. godini života. Donosimo neke od njih:

– Umro je Predrag Lucić. Smrt bilo kojeg čovjeka je tragedija koliko god neminovna bila. Kada umre netko tko je javna osoba i tko je godinama prisutan u javnosti kroz svoj rad, to pogodi i mnoge ljude koji tog čovjeka nisu osobno poznavali. Kad umre odličan novinar, to je uvijek i nenadoknadiv gubitak za novinarsku zajednicu, ali i za cijelo društvo. Predrag se borio s teškom bolešću koja mu, nažalost, već dugo nije dopustila pisati. Meni je nedostajao od prvog broja Novog lista u kojem nije objavljena njegova kolumna i znam da taj osjećaj dijelim s mnogima. Predrag Lucić ostat će u sjećanju najvećeg broja ljudi najviše po onome što je napravio u Feralu  i za Feral, ali mi, stariji, sjećat ćemo ga se i po mnogo čemu drugome. Na primjer po sjajnim reportažama koje je s Borisom Dežulovićem objavljivao u predratnoj Slobodnoj Dalmaciji. Predrag Lucić bio je čitav život Novinar i radio je onako kako bi novinari jedino trebali i smjeli – nepokolebljivo i nepotkupljivo, u korist istine i pravednosti", napisao je Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

– Umro je. Malo ćemo plakati, a onda se glasno smijati. Budalama koje je on tako dobro ismijavao. Bio mi je tako zgodan.  Znam da je važnije da je bio pametan, duhovit i hrabar, ali meni je bio i baš zgodan. Pozdrav, ljudino – napisala je na Twitteru novinarka Maja Sever.

– Predrag Lucić bio je veličanstven čovjek. Svijet i Hrvatska bez njega će biti siromašniji za mnogo, mnogo smijeha. Requiescat in pace, majstore – napisao je saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević.

-“Luđaci
Oni su svjetlost svijeta
Mi gledamo
A oni vide
Mi se smijemo
Oni su smijeh
Njihova ludost nam
Otvara vrata
Iz ludnice
Koju zovemo
Svijet

Ugasio se jedan feral :(. Počivao u miru”, napisala je Marijana Puljak iz stranke Pametno.

– Napustio nas je Peđa Lucić. Jedan od najboljih. Beskrajno sam tužan. Ujedno i ponosan sam i sretan zbog činjenice da smo se družili, da sam ga ugostio u Banjaluci, u Buki više puta, volio je doći zajedno s Dežulovićem, volio je da govori, recitira, pjeva ljudima. Bio je maestralan. Ovacije u KSET-u, ovacije u Jazavcu, Domu omladine. Svi koji su imali priliku da ga gledaju i slušaju znaju o čemu govorim, Peđa je bio jedinstven čovjek. Genije satire, genije političkog teksta, kamen temeljac Ferala, ljudina. Mjesecima su se njegova porodica i on, prijatelji, Boris i Rose borili s aveti bolesti, dok god je mogao, smijao se. Kad smo predstavljali Smijeh slobode u Banjaluci rekao je da je u ovakvim vremenima, s ovako podijeljenim kartama časno biti na strani poraženih. Časno je bilo biti na tvojoj strani druže. Nedostajat ćeš – na Facebooku je napisao Aleksandar Trifunović, glavni urednik Buke.

– Danas nas je napustio jedan od najvećih i najboljih, Predrag Lucić. Sućut obitelji – napisao je Edo Maajka.

Predrag Lucić
1/32

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije