Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZPC

Radionice plesa improvizacije te one za osobe s invaliditetom

zpc
Foto: arhiva
1/3
21.11.2011.
u 15:46

Cilj je poticanje interakcije kroz pokret osoba s invaliditetom i plesača i glumaca, dok je druga radionica namijenjena onima koji žele proširiti plesni potencijal koji pruža improvizacija

Plesno-koreografska radionica ''Ograničenost kao kreativno ishodište" održat će se od 1. do 4. prosinca pod vodstvom španjolskog koreografa, plesača i pedagoga Jordija Cortesa na engleskom jeziku. Cilj je poticanje interakcije kroz pokret osoba s invaliditetom i plesača, glumaca, odnosno svih koji su zainteresirani za ovakvu vrstu istraživanja pokreta.  Sudionici će na radionici izražavati svoju ekspresiju i komunicirati kroz pokret u kojem će različita tijela pričati drugačije priče te će zajedno istraživati razne načine kretanja uz osviještenost vlastitih nedostataka. Puna je cijena registracije 250 kuna, a svi koji se prijave do 25. studenog platit će je 190 kuna.

Radionica kontakt-improvizacije ''Falling into rides: Momentum in over-and under-dancing" održat će se od 5. do 7. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru pod vodstvom koreografa Daniela Wernera. Namijenjena je svima koje zanima ovaj jedinstveni plesni stil te koreografima i plesnim pedagozima koji žele proširiti svoj plesno-kreativni potencijal kroz novo plesno-koreografsko iskustvo ili pak produbiti već postojeće znanje, razumijevanje kao i posebne vještine koje pruža kontakt-improvizacija. Temelji se na sustavnom građenju kolektivnog iskustva i situacija prolazeći kroz sve kategorije temeljnih principa kontakt-improvizacije: rad u paru, podrške specifične za kontakt-improvizaciju, specifičan način korištenja prostora kao i sile teže. Cijena je registracije 225 kuna, odnosno 180 kuna za one koji se prijave do 28. studenog. Više na www.plesnicentar.info, a prijave se primaju na edukacija@plesnicentar.info.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije