Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije filmske nagrade

Radi Šerbedžiji počasna nagrada u Turskoj i nagrada za najboljeg glumca u San Marinu

rade šerbedžija
Foto: PR
1/4
23.11.2013.
u 19:00

Na festivalu u San Marinu organiziran je i specijalni homage 92-godišnjem legendarnom talijanskom redatelju Francescu Rosiju.

Rade Šerbedžija ovaj je tjedan dobio čak dvije prestižne nagrade. Na Malatya internacionalnom filmskom festivalu u Turskoj dobio je počasnu nagradu za doprinos svjetskom filmu. Na festivalu u San Marinu mu je pak dodijeljena nagrada “Titano d’Oro”, kao najboljem glumcu festivala za glavnu ulogu u filmu “Shun Li e il Poeta”.

Nagradu mu je uručila velika kineska glumica Zhao Tao, koja mu je bila partnerica u filmu. Na festivalu u San Marinu organiziran je i specijalni homage legendarnom talijanskom redatelju Francescu Rosiju, posljednjem živom predstavniku "zlatne" generacije talijanskog filma (Fellini, Visconti, Antonioni, Pasolini..) Tim povodom prikazan je njegov film "La Tregua" po istoimenoj knjizi Prima Levija i razgovor s redateljem i protagonistima  filma, Johnom Turturrom i Radom Šerbedžijom.

Dolazak "Maestra Rosija" kako ga Talijani zovu, izazvao je veliko uzbuđenje jer se devedesetdvogodišnji redatelj u posljednje vrijeme rijetko pojavljuje u javnosti. Bila je to prilika za dirljiv susret Rade Šerbedzije, Francesca Rosija i Johna Turrtura koji su posljednji put zajedno film "La Tregua" predstavljali 1997. na Festivalu u Kanu, kada je nominiran za Zlatnu Palmu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije