Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna omotnica

Put prepun paranoje u komunističkoj Rumunjskoj

crna
11.06.2011.
u 17:49

Norman Manea, najprevođeniji suvremeni rumunjski književnik, Crnom omotnicom uzbudio je rumunjske cenzore

Pokušavajući pronaći smisao događaja otprije 40 godina, kad je njegov otac tragično preminuo nakon primitka pisma s troglavim amblemom, sredovječni profesor kreće na put premrežen paranojama. Norman Manea, najprevođeniji suvremeni rumunjski književnik, kojeg često uspoređuju s Kafkom i Joyceom, Crnom omotnicom uzbudio je rumunjske cenzore, pa je ovo njegov posljednji roman prije odlaska u egzil.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
travaiva
12:17 12.06.2011.

Da, ovo je njegov posljednji roman objavljen prije odlaska u egzil - ali ne u istom obliku u kojem je bio objavljen 80-ih godina u u Rumunjskoj (tada prilično cenzuriran), nego znatno preoblikovan, praktično iznova napisan, o onom vremenu, alii za druge čitatelje i druge okolnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije