Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstava

Publika u praznom izlogu napuštenog dućana

izlog
Pixell
13.05.2010.
u 16:39

U Tratinskoj ulici predstavljeni su fragmenti novog projekta autorskog dvojca - Nataše Rajković i Bobe Jelčića. Publika je smještena u napuštenom dućanu, a izvedbu na cesti gleda kroz izlog.

U Tratinskoj ulici predstavljeni su fragmenti novog projekta autorskog dvojca Nataše Rajković i Bobe Jelčića. Publika je smještena u napuštenom dućanu, a izvedbu na cesti gleda kroz izlog. Ovaj maštoviti pristup (“site-specific”) u početku donosi specifično iskustvo promatrača sekundarne realnosti. Raskršće prometnih ulica, prolaznici, vozila - sve to postaje svojevrsni označenik teatralnog, nesvjestan svojeg vlastitog sudjelovanja na “pozornici”. I baš kad publika dobiva svojevrstan v-efekt, promišljajući o odnosu sebe spram viđenog, počinje priča.

Dvije prolaznice, nakon što su već nekoliko puta prošle ispred izloga, konačno se nađu. Vidi se da čekaju još nekog. Ispadne da je to svirač harmonike. Nestaju, dajući prostor mladoženji koji se mimoilazi sa svojom zaručnicom u vjenčanici. Kako priča ide dalje, postaje sve grotesknija, donoseći evidentan odmak od realnosti (što se vidi i na slučajnim prolaznicima koji, čak i ako ne primijete publiku iza izloga, zastanu i gledaju sa zanimanjem). Navedena distinkcija izlazi iz svakodnevnog života ulice, zbog čega dolazi do niza dramaturških fenomena, od postepene promjene uloge prostora, do krešenda u promjeni uloge publike kad i sama postane sudionik ulaskom ‘'svatova'’ u dućan. Iako je ovo još radna verzija predstave, zainteresirala je publiku koja će je u cijelosti moći vidjeti 5. lipnja.

Ključne riječi

Komentara 1

SK
skay
23:33 13.05.2010.

dobra priča

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije