Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vječni eksperimentat

Psihodelični Animal Collective iznenadio nepoznatim pjesmama

'24.05.2011. , Zagreb - U bivsoj tvornici Jedinstvo odrzan koncert newyorske indie grupe Animal Collective. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
25.05.2011.
u 14:15

Elektrotulumom iznova su dokazali da ih je nemoguće žanrovski odrediti, a novo iznenađenje dogodilo se na bisu

Veliko je iščekivanje vladalo posljednjih tjedana među obožavateljima eksperimentalnog sastava Animal Collective, koji je u organizaciji Žednog uha sinoć nastupio u staroj zagrebačkoj tvornici Jedinstvo. Posebno su im se radovali oni koji se još sjećaju sjajna nastupa u &TD-u 2008. godine, neposredno prije snažna proboja Animal Collectivea u vrh svjetske glazbene scene.

Možda upravo zbog sjećanja na taj koncert, publiku u Jedinstvu pomalo je iznenadio nastup koji je više nalikovao na energičan jednoiposatni elektroparty nego na himnično, atmosferično putovanje kakvo smo očekivali. Animal Collective time je iznova dokazao da ih je jednostavno nemoguće žanrovski odrediti, a čak i posve nepoznatim, do sada neobjavljenim pjesmama s lakoćom su rasplesali zagrebačku publiku.

Novo iznenađenje bilo je i na bisu, za koji je sastav odabrao dvije umirujuće indie numere, umjesto vrhunca elektronskog tuluma ili čašćenja preskočenim hitovima poput “My Girls” ili “Fireworks”. I bez obzira na to, uspjeli su osvojiti publiku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije